OTAC JE HTEO DA ME UBIJE Ćira otvorio dušu, pa se prisetio jezivih trauma iz detinjstva
Foto: Youtube/Printscreen

Pevač Dejan Ćirković, poznatiji kao Ćira, proslavio se u grupi "Ritam srca" sa kojom je devedesetih uživao veliku popularnost i zaradio mnogo novca. Ipak, na samom početku karijere pevač nije ni sanjao da će mu upravo narodna muzika doneti lepu zaradu.

Naime, malo ko zna da je pre ove grupe, svirao gitaru u rokenrol grupi "Ulični pacovi", sa kojim je osvojio nekoliko nagrada na Zaječarskoj Gitarijadi, a narodnjake tada nije imao ni na vidiku. Sve dok nije sreo svog komšiju u Aleksandrovcu koji je zahvaljujući narodnoj muzici osamdesetih zarađivao pravo bogatstvo.

- Gledao sam mog komšiju kako svira narodnjačke tezge svakog vikenda i donosi pare kući. I jednom ga ja pitam da sviram sa njim, čisto da vidim kako je, da zaradim nešto i on pristane. Meni je bilo dovoljno samo da sviram, koliko god da mi da, bio sam mlad. I to je trajalo jedno godinu dana, sve dok me nije pozvao bubnjar Pinter da sviram sa njim neku tezgu. Ako mi je komšija davao 50.000 maraka, ovaj mi je davao više i ja pristanem da odem - počeo je priču Ćira i otkrio kako je jedna slučajna svirka unela razdor između njegovog oca i njega.

- Tad su bili aktuelni ispraćaji u vojsku, i radili smo petak i subotu i posle dva ispraćaja ja kući umesto 50.000 donesem 700.000 maraka. To su bile ogromne pare, nisam znao ni šta da radim sa tim parama. Otac je hteo da me ubije, pitao me je gde sam ukrao pare, bio je ubeđen da sam negde ukrao. Govorio sam mu da sam svirao, a on tvrdio da je to nemoguće da to za dve noći zaradim i to svirajući gitaru. To je tada bilo njegove dve plate - prisetio se Ćira u jednom TV intervjuu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading