PIJANI SU ME TERALI DA IM PEVAM Adil otvorio dušu, progovorio o Džeju i otkrio nepoznate detalje s početka karijere
Foto: ATA Images

On ne istakao da mu je pokojni tast Džej Ramadanovski pomogao da ostvari uspeh u muzici, a sada je otkrio da li će se pojaviti u filmu koji se snima o njegovom životu.

Dugo nisi izbacio novi album. Da li to znači da može da se živi i od stare slave?

- Pesma je najbitnija. Kad imaš pesmu koja traje i koja je dobra, ne moraš da snimaš po svaku cenu. Ja ne moram da izbacujem album svake godine da bi neko rekao: „Da, to je Adil“. Ima dosta pevača koji su stariji od mene, a od kojih sam i ja učio, koji godinama nisu ništa snimali. Haris Džinović u pet-šest, pa i deset godina snimi jednu pesmu, ali svi znaju ko je Haris Džinović. Pokojni Džej je 2010. godine izbacio pesmu „Imati, pa nemati“, a pre nje isto deset godina nije snimio ništa, pa su svi znali ko je Džej! To su moji uzori u muzičkom smislu i niko od njih nije izbacivao pesme pošto-poto. Svako vreme nosi svoje breme. Sada su aktuelni neki novi talasi i ja nemam ništa protiv toga, zaista. Mislim da treba da postoji i takva vrsta muzike.

 

Ko je bio tvoj muzički uzor?

- Ja sam odrastao uz Džejove pesme. Svi znaju da Muharema Serbezovskog volim najviše, pokojnog Šabana Šaulića, Sinana Sakića... To su sve pevači koje sam slušao kao klinac.

Da li doživljavaš posebnu emociju kad izvodiš Džejove pesme?

- Naravno, i vrapci na grani znaju da volim njegove pesme, a i krvno smo vezani. Moja deca imaju njegove gene, to je sasvim normalno i prirodno je da sam posebno vezan za njegove pesme, a i kako drugi kažu, najbolje mi leže njegove balade.

Smatraš li da ti je Džej najviše pomogao u karijeri?

- Ja sam siguran da mi je i to pomoglo. Isto tako sam siguran da postoje deca velikih pevača koja nemaju ni desetinu njihove slave, ni talenta ni uspeha. Što se kaže - kad je neko tvoj rod rođeni ili tvoja koska, ne mora da znači da će automatski biti zvezda. Mislim da su se meni poklopile sve kockice. Imao sam talenat koji je neophodan, a desile su mi se i dobre pesme. Sam sam napisao svoju prvu pesmu „Ne mogu bez tebe“. Džej kada ju je čuo, oduševio se. To je bilo 2006. godine, tada sam se zabavljao sa njegovom ćerkom i pustio sam mu demo snimak i on mi je rekao: „Jao, Džoni, ovo ti je mnogo dobro, ko ti je ovo radio?“. Ja mu kažem da sam ja. Rekao mi je: „Ja mislim da ti ovo možeš još bolje da otpevaš, ajmo kod Fute u studio“, i tako je sve počelo...

 

Znači, ipak je Džej načinio prvi korak za tvoju sada već blistavu karijeru?

- Ne mogu da poreknem da me je podržao i odveo kod pravih ljudi. U studiju kod Fute bio je i veliki Sinan Sakić. Sva trojica su me producirala, Džej, Futa i Sinan. Pevao sam im celu noć i slušao savete sve trojice, a onda mi je Futa rekao: „Aj ti, mali, dođi sutra, ali sam“. A oni ušli u čašu, lepo im, pa me teraju da pevam. Pevao sam im i neke druge pesme koje su oni voleli, Futa je svirao gitaru. Oni u sevdahu, a ja došao da snimim svoju pesmu.

Da li tvoji sinovi imaju talenat poput tebe i Džeja?

- Kako da ne. Adrijan je treća godina niže muzičke škole, pohađa prestižnu školu „Mokranjac“ i svira klavir. Ima sluha. Pokupio je i dedine i tatine gene. Na koga god da povuče više, siguran sam da mu je uspeh zagarantovan. Ne znam da li će biti pevač, ali će u muzičkom svetu biti, siguran sam. Mlađi ima tri i po godine i užasno je muzikalan. Pogađa tonove iz prve i bez falša, ali je mnogo mali za muzičku školu pa ćemo sačekati još malo.

Trenutno se snima film o Džeju. Da li ćeš se pojaviti u njemu?

- Neću zato što se taj film odnosi na jedan deo njegovog života, a ne na ceo njegov život. U toj prvoj polovini ja nisam bio ni na mapi, a ukoliko se bude snimao nastavak koji će se odnositi na drugi deo njegovog života, možda ću se naći.

 Volim Teu Tairović

Među mladim kolegama podržavaš Teu Tairović. Izvodiš i njene pesme na nastupima.

- Volim i podržavam dosta mlađih pevača. Prijovićeva je izbacila fenomenalan album. Još kada je bila u studijskoj fazi, čuo sam pesmu „Dam, dam“ i na prvo slušanje mi je bila hit. To sam joj i rekao. Sa svima s estrade sam u sjajnim odnosima. Svi oni mene vole i poštuju, ne zato što imam aktuelne hitove nego zato što sam dobar pevač.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading