PREKO DANA SAM PLAKAO, A UVEČE GLUMIO ROKIJA BALBOU! Ovako je Marko Živić govorio o bolesti koju je preživeo, samo jednom je ogolio dušu!
Alo

Filmski, televizijski i pozorišni glumac Marko Živić, preminuo je 14. oktobra 2021. godine u Beogradu u 49. godini od posledica korona virusa. Radio je u pozorištu i na filmu, serijama, a bio je i u stalnoj glumačkoj postavi Pozorišta na Terazijama i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta. 

Među njegovim najznačajnijim ulogama na ekranu bile su role u filmu i seriji “Montevideo, Bog te video!”, “Na putu za Montevideo”, “Senke nad Balkanom”, “Beogradskom fantomu” , “Folk”... Pored toga, davao je glas brojnim likovima u crtanim filmovima. Vodio je emisiju “Marko Živić Show” kao i kviz “Zdravo Evropo”. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja.

Gostujući u emisiji "Preživeli" na K1 televiziji , godinu dana pre smrti, Marko je otkrio kako se oporavio nakon što mu je 2008. godine odstranjen zloćudni tumor koji mu je tada zahvatio delove jednjaka i želuca.

- Imao sam mnogo sreće. Potpuno slučajno sam to otkrio. Otišao sam kod akademika dr Predraga Peška, direktora Instituta za bolesti digestivnog trakta, i tako saznao da imam abdomenalni problem, a zatim i bolest jednjaka. Danas imam rez od 15 santimetara, duž grudi i
stomaka. Abdomen je zeznut. Oni su bukvalno vodoinstalateri, jer odstranjuju ono što mora da se odstrani i sklapaju ga od onoga šta imaš. Moja operacija je trajala sedam i po sati. Shvatio sam da imam dve opcije: ili da uđem hrabro ili da odustanem. Naravno odmah sam se odlučio za ovu prvu. Oporavak je bio dosta naporan - rekao je Živić. 

Naš legendarni glumac otkrio je i kako se osećao noć pre operacije

- Sećam se noći pred operaciju, tad mi je bilo najteže. Gledam kroz prozor, sneg pada i vidim da nema nazad, nema opcije. Onda kreneš da razmišljaš o svemu i svačemu, Bože, gde si ti ovo zaglavio i onda krećeš da razmišljaš o svemu i svačemu, ali mislim da mi je pomoglo što sam bio lud u energiji, da tu trku istrčim - rekao je on.

Samo mesec dana nakon operacije vratio se u pozorište

- Bjela, Manda i ja igrali smo predstavu "Let iznad kukavičijeg gnezda" to je bio moj povratak u BDP, gde je cela sala ustala i aplaudirala. Ja i dalje ispod kostima imam traku zalepljunu, 15 dana sam su me hranili preko infunzije - pričao je Marko u dahu.

Marko je nebrojani broj puta, odlazio na kliniku da mentalno podiže pacijente, a onda se prisetio boravka i otkrio kako se nosio sa teškom životnom situacijom u kojoj se našao

- Zvali su me često iz klinike da pshički dižem pacijente tamo. Išao sam da ih zasmejavam i verujem da sam nekome i pomogao. Kasnije sam postao maskota celog odeljenja. Tako je bilo i dok sam sam ležao u bolnici. Desi se da padneš mentalno u toku noći, jer dnevno primaš 6 ili 8 infuzija, a jedna kaplje 2 sata. Noću plačeš, jer si vezan za krevet, ali sam ustajao, šetao hodnikom i glumio Rokija Balbou. Boli te sve, ali ja sam glumio da boksujem sa nekim - rekao je on.

- Pacijenti su izlazili da me gledaju, smejali se, navijali. Moraš nekako da se iščupaš iz toga. Recidivi obično stignu kasnije nakon tih stresnih situacija, imao sam trenutak da kažem sebi ne mogu više, ali sam gurao kao buldožer, iako nisam imao snage - rekao je glumac tokom svog poslednjeg gostovanja u emisiji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading