Nikola Rokvić
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Nikola se osvrnuo na sve savete koje je dobio, ali i amanet da je porodica stub svačijeg života. Mnoge pesme je propustio, ali za jednim duetom ostaće večita žal.

- Dosta velikih pesama sam propustio, od Džeja “ Imati pa nemati”, propustio sam i “Pukni zoro”. Čak sam i demo otpevao, ali je Dragan Bjelogrlić želeo da je otpeva Miloš Radovanović. Žao mi je što nismo stigli da uradimo duet Marinko, Marko i ja. Imali smo u planu, ali eto onda se sve to izdešavalo sa Marinkom i nismo uspeli, a negde smo i pesmu čak našli.

Prve honorare ste kao dete zarađivali upravo sa tatom, na šta ste ih trošili?

- Prvi honorar sam kao mali zaradio jer sam išao sa Marinkom kao dete od 10 godina sa neverovatnim glasom. Kada zapevam svi počaste malo dete, a trošio sam na slatkiše.

Da li vam je bilo otežavajuće to što ste sin poznatog pevača da uspete?

- Meni je to bio podstrek. To što sam bio Marinkov sin nije me remetilo, davalo mi je snagu jer sam verovao u sebe. Možda trenodovi i muzički ukusi sa kojima sam morao da koketiram, a koji mi nisu u potpunosti bili lagodni, su mi teže padali. Ali to je šouubzinis pa moraš malo da se prilagodiš.

Da li je bilo teško postići uspeh i biti zapažen bez skandala?

- Što bi Cane rekao: ko izdrži taj će da blista. Svako ko veruje u sebe i ima talenat i ide težim putem gde ne podilazi najnižim ukusima i senzacijama, uvek ispliva na površinu. Nije brzo, ali kada se dođe onda taj uspeh je vredan i ne nestaje preko noći. Verujem da će sveli trenuci moje karijere tek doći.

Često pevate u Beogradu?

- Da, zadnje dve do tri godine, možda je to zagrevanje za neki koncert u prestonici. Čekaju se nove pesme i album, pa posle toga neki veći koncert. Zapravo se čeka Braja da uradi par pesma. Nekako taj prvi album je imao veliki uspeh Brajom, tako da imam dosta poverenja u njega i čekam prave hitove. Verujem da će tako i biti.

Koliko se razlikuju tinejderski dani današnje omladine od onih kada ste vi bili tinejdžer?

 Kada poredim svoje tinejdžerske dane sa ovim sada koje proživljavaju mladi svako vreme ima svoje dobre i loše strane. Tada smo bili prisutniji, više smo se družili jer nije bilo društvenih mreža. Današnja omladina, pa i mi svi, više živimo na mrežama druge živote. Tada smo više izlazili i nismo bili sa telefonima. Bilo je nestašluka i svakakvih stvari. Sada sam zreliji i otac troje dece pa ne bi valjalo da sam neozbiljan ali prošao sam sve faze. Marko i ja smo bili nemirna dece iz bloka, pa i ostale faze što što ste svedočili godinama unazad i pisali o tome ali verujem da sam postao normalan čovek.

Imate li plan za neki biznis kao većina vaših kolega, pored muzike?

- Možda u nekom IT svetu, pošto smo pokrenuli platformu za online koncerte pa jedino u tom smeru ali muzika mi je prva ljubav i neću odustati od nje nikada.

Imate li privatne i poslovne želje?

- Što se muzike tiče da uvek budem istrajan, svoj i da se dokazujem sebi, i da dam sve od sebe što se tiče pevanja. S druge strene, porodica je stub i najbitnija u životu, sve ostalo ako imaš nije važno ako ne valja nešto sa decom ili u porodici nešto ne štima. Normalna i zdrava porodica su suština života.

Smršali ste dosta, kako to postižete?

- Ušao sam u taj neki sportski mod, uvek sam se trudio, ali sada sam na pravi način ušao u ritam i budem dosledan. Četiri do pet puta nedeljno idem u teretanu. Ne jedem slatkiše, osim onih zdravih sa stevijom ili crnom čokoladom. Čak i kada uveče kasno završim nastup, ujutru idem na trening i prija mi.

Ko je stroži otac, vi ili Marko? Marko je stroži malo od mene, takvog je temperamenta, ali i ja postavljam granicu. Trudimo se da ako Bojana kritikuje da joj ne protivrečim nego da je podržim, da se dopunimo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading