Ana Nikolić pokazala rane na licu
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Iako su mu pesme iz godine u godinu postajale sve veći hitovi, Filip ne voli da se medijski eksponira, a on je sada za Kurir progovorio  o "tajnama" Nataše Bekvalac, za koju je pisao istoimeni hit, ali i zašto u poslednje vreme sve češće potpisuje balade.

- U periodu posle korone imao sam potrebu da napišem jake, životne pesme, ne obazirući se na to da li će postati hit ili ne. Na sreću, izgleda da publika ume da prepozna i oseti emocije i onda kada su donesene na nov i originalni način. Primer je pesma "Tajne", za koju Nataša Bekvalac nije bila sigurna da li će i kako biti shvaćena od šire publike, ali se ispostavilo da je pesma postala svojevrsna ženska himna. Posebno mi imponuje to što i dalje među ženskom publikom postoji neverica da je tekst o njihovim tajnama napisao muškarac. Ono što je bitno, u predstojećem periodu od mene možete da očekujete i brže pesme, koje će kupiti publiku na prvo slušanje.

Milica Pavlović je nedavno ispričala da su mnoge njene koleginice i to velike zvezde odbile pesmu “Venčanje” i da su za to navele kao razlog da se ta pesma zbog svoje tematike ne može pevati na venčanjima i da je skupa. Možeš li da nam otkriješ koje pevačice su u pitanju i šta te je inspirisalo da napišeš ovu pesmu?

- Pesma "Venčanje" nastala je prošlog leta. Dok sam je pisao, razmišljao sam o Ceci Ražnatović kao izvođaču. Do saradnje na ovoj pesmi nije došlo jer smo se Ceca i ja složili da bi ta pesma bolje pristajala mlađoj muzičkoj zvezdi, zbog teksta pesme "Zaustavite to venčanje", što je bio i izvorni naziv pesme. Drago mi je što se Milica Pavlović pronašla u ovakvoj pesmi i nadam se da će upravo ona da bude jedna od najznačajnijih numera na njenom koncertu u Areni.

NE ZNAM KAKO SE TO DESILO Poznati kompozitor progovorio o saradnji sa Anom Nikolić, sreo je slučajno u gradu, a ona mu tražila ovo

Foto: privatna arhiva

 

Da li si u kontaktu sa Cecom? Ona već duže vreme traži autore pesama za novi album. Da li si joj ponudio neku novu pesmu?

- Naravno da sam u kontaktu. Na vidiku su lepe stvari, ali o tom-potom.

Pesma Aleksandre Prijović “Placebo” odmah se izdvojila kao hit na njenom novom albumu. Kako ie došlo do vaše saradnje i kakvi su utisci?

- Utisci su sjajni. Album je odličan. Bilo je zadovoljstvo sarađivati sa Aleksandrom i Filipom, velikim profesionalcima i talentovanim ljudima. Aleksandru sam pozvao u studio i "Placebo" se odmah izdvojio kao favorit.

Sa Anom Nikolić opet si sarađivao posle duže pauze. Kako ste se ponovo spojili?

Anu Nikolić sam slučajno sreo u gradu i predložio joj da dođe do studija. Iako je pesma bila namenjena drugoj muzičkoj zvezdi, na Anino uporno insistiranje, pustio sam joj pesmu. Ona je samo rekla: "Ovo je moja pesma. Završili smo!" Bila je toliko uporna i šarmantna da nisam odoleo da joj ne ispunim želju. Pesmu sam nazvao "Trn", a kako je došlo do promene imena, ni danas, ne znam. Žao mi je što su se stvari tada odigrale veoma brzo i što je pesma objavljena bez spota.

Šta još novo možemo da očekujemo od tebe u narednom periodu?

Radio sam mnogo, tako da možete očekivati mnogo pesama. Tu su: Željko Joksimović, Marija Šerifović, Rada Manojlović, Aca Lukas, Nikola Rokvić, Dženan Lončarević, Boban Rajović, Peđa Jovanović, a u toku su razgovori i sa drugim izvođačima.

Severina je izbacila nekoliko novih pesama u poslednje vreme, a znamo da ste u prošlosti blisko sarađivali. Da li ti se sviđa muzički pravac u kome je ona trenutno i da li bi ti tu nešto menjao?

- Iskreno, trenutno me ne zanima Severinina karijera. Posle njenih najvećih hitova, a koje sam ja pisao, kao što su: "Dobro došao u klub",,"Italiana","Grad bez ljudi", "Bred Pit", "Uno momento",,"Kao", "Rođeno moje" i drugih, zatvorio sam tu priču. Sve u svemu, to je bila lepa saradnja koja se nije završila tako lepo.

Da li ti se dopada neko od mlađih izvođača popularne muzike i da li bi sarađivao sa njima?

Ne razmišljam previše u tom pravcu, ali nikad ne reci nikad... Svakako, Breskvica mi je najinteresantnija, jer može pevački da iznese pesmu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading