Žika
Foto: Printscreen/Printscreen

Srđan Žika Todorović jedan je od najboljih domaćih glumaca, a na filmu je debitovao davne 1968. godine u ostvarenju reditelja Nikole Rajića "Ima ljubavi, nema ljubavi" kada je imao samo tri godine.

Svima je dobro poznato da Žika potiče iz umetničke porodice, te da mu je otac čuveni glumac Bora Todorović, majka balerina Snežana Matić, a tetka Mira Stupica.

Todorović je završio Fakultet dramskih umetnosti u jednoj od najboljih klasa, a u karijeri je ostvari niz zapaženih uloga u kultnim serijama i fimovima, neki od njih su:

"Bal na vodi", "Već viđeno", Dogodilo se na današnji dan", "Kako je propao rokenrol", "Mala", "Zaboravljeni", "Mi nismi anđeli", "Crna mačka beli mačor", "Tri palme za dve bitange i ribicu", "Sivi kamion crvene boje", "Vratiće se rode"...

Pored glume njegova velika ljubav bila je i muzika, bio je bubnjar u nekoliko beogradskih grupa, a publika ga posebno pamti kao člana "Ekatarine Velike".

Glumac je u dugogodišnjem braku sa suprugom Anom.

Pored velikog talenta za glumu i muziku Srđana je uvek krasio neodoljivi šarm, pa mnoge zanima koliko je glumac visok. Kako nalazimo podatke Todorović je visok 175 cm.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading