ISPROVOCIRALA JE Ovo pitanje je našu Milenu Dravić zoliko izvelo iz takta da je gađala novinarku tabletama
Foto: Vladimir Marković/Alo

Milena Dravić jedna je od najboljih glumica sa naših prostora, a mnogi kažu da njenu harizmu i talenat malo ko će moći da nadmaši. Napustila nas je pre skoro pet godina, ali za sobom je ostavila više od 100 filmskih ostvarenja, koja se i danas rado gledaju, a dobitnica je i mnogobrojnih glumačih priznanja.

Milena je važila za damu izuzetnih manira, ali je bila čvrstog i nepokolebljivog stava. Baš zbog toga je nastao i "skandal" u Kanu. Naime, nakon što je dobila ulogu u filmu „Sutjeska“, glumica je otišla sa ekipom filma „Misterije organizma“ Dušana Makevejeva u Kan, gde se susrela sa Džekom Nikolsonom, Džonom Lenonom i Joko Ono.

Milena i Gaga

Foto: Blic/privatna arhiva

 

I dok je bila skroz zadivljena zbog društva u kojem se nalazila, američka novinarka je imala za nju jedno veoma škakljivo pitanje, koje je Milenu zateko i zaprepastilo.

Da li vi Jugoslovenke znate za kontracepciju? glasilo je pitanje.

- Ja sam se tih dana mučila sa migrenom i vadim te pilule, gađam je njima. Svi listovi su pisali o tome, a ruska "Literaturna gazeta" je napisala da sam se neprimereno ponašala. Vraćam se iz Kana i Nikola Popović, direktor filma, mi kaže da neću moći da igram u Sutjesci -rekla je jednom prilikom Milena za Kurir.

Milena

Foto: Blic/privatna arhiva

 

Međutim, posle godinu dana se sve promenilo.

- Godinu dana je prošlo, Dragan i ja na moru, i ležimo na plaži, kad vidim neke crne izglancane cipele mi prilaze, a ono Popović i kaže mi: "Diži se, moraš na Tjentište da odigraš svoju ulogu", otkrila je glumica, koja je tom filmu dala posebnu draž.

KADA SAM BIO MALI, MISLIO SAM DA CECA ŽIVI SAMO U TELEVIZORU! Voditelj Marko Đedović otkrio detalje prijateljstva sa najvećom folk divom

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading