Poznati koji  su promenili svoja imena
Foto: Alo/Printscreen

Brojne naše poznate ličnosti svoja imena pretočili su u umetnička, pa sada malo ko i zna kako se oni zapravo zovu.

Mnogi od pevača su svoje pravo ime pretočili u umetničko, kako zbog lakšeg pamćenja, tako i jer im se originalno nije dopadalo.

Možda i najpoznatije je to da je Fahreta Jahić, Lepa Brena, a to ime je nastalo sasvim slučajno: "Treneru je bilo komplikovano da me doziva Fahreta, Fahreta! Igrala sam centra ili beka. Moje drugarice bile su Mila, Kata... Sve neka kratka imena. I kaže on meni: "Ja ću tebe zvati Brena." Ja kažem: "Ko je ta Brena?!". Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti lepša?! - rekla je Brena i dodala da joj je mnogo godina kasnije Minimaks dodao epitet Lepa."

Pevačicama Silvani Armenulić pravo ime bilo je Zilha Bajraktarević, dok je Leposavi Mušović bilo lakše da do estradnog vrha stigne kao Lepa Lukić, ali i pevač Adolf Topić. Ne znate ko je to? Odgovor je - Dado Topić.

Radojki Adžić zvučnije je bilo da se predstavlja kao Dara Bubamara, Milojko Kitić kao Mile, a Beki Bekić kao Behljulj Behljulji, dok je Gordana Nadežda Polić stekla popularnost kao Ana Bekuta, ona je jednom prilikom rekla:

- Kod mene je mnogo efektnije bilo ime Ana Bekuta, zbog kog sam na početku karijere dala i naziv svom pratećem ansamblu Anabe. I ime je deo vlastitog imidža - rekla je pevačica.

Malo poznatije je, naročito Beograđanima da je Aca Lukas dobio umetničko ime, jer je popularnost stekao pevanjem na splavu "Lukas", inače pravo ime mu je Aleksandar Vuksanović. Međutim, Džej Ramadanovski ima problem druge vrste, naime, njemu ne veruju da mu je to pravo ime, a krivac je njegova majka koja je volela stripove i naišla na ime junaka "Džej".

Sarajevski kantautor Edin Dervišhalidović je osamdesetih godina osnovao grupu Merlin, a kad je 1991. godine započeo solo karijeru, rešio je da zadrži Merlina u svom imenu pa je i danas Dino Merlin.

Najpoznatiji izvođač vlaške muzike kod nas Izvorinka Milošević nosi vlaško ime Funtinjora Funta Lunga. Kad je krenula u školu, njeno ime su preveli na srpski pa su je nazvali Izvorinka.

Pravo ime Mine Kostić zapravo je Minira Jašari! Kad je u javnost dospela ova informacija, ona je to demantovala, ali se kasnije odala i poručila da je promenila ime i prezime kad je imala 19 godina.

Tina Ivanović je zapravo Radmila, a karijeru je počela kao Lepa Rada, ali se nije proslavila. Kad se predstavila kao Tina, postala je popularna.

Neki estradni umetnici svoje ime menjaju iz praktičnih razloga, drugi su ga promenili zato što su morali, dok se neko izgleda stidi svog pravog imena, pa je ostalo nerazjašnjeno da li je Nada Topčagić, ustvari Senada ili Nadia, a ona tvrdi da je Nada.

SKOČILA JOJ CENA Evo koliko će Ana Nikolić zaraditi ovog leta, ovo je ozbiljna cifra

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading