Žika Jakšić
Foto: Printscreen/Printscreen TV GRAND

Na domaćoj javnoj sceni veoma je mali broj ljudi sa estrade koji imaju visoko obrazovanje i diplomu završenog fakulteta. Jedan od njih je i Žika Jakšić, ali bi, kako kaže, to želeo da promeni.

Naime, bivši član grupe "Ritam srca", ostvario je veliki uspeh u svetu muzike i izgradio zavidnu karijeru, ali bez diplome. Žika smatra greškom to što nije završio fakultet, kaže da je "obrazovanje veoma bitna stavka u životu svake osobe, bez obzira na talenat koji poseduje", je je odlučio da to promeni.

Jakšić, koji danas ima 59 godina, odlučio je da pod stare dane završi fakultet:

– Ja nisam završio fakultet i hoću da ga završim, samo sam ostavio to kada budem napunio 70! Sebi sam to obećao, a u međuvremenu sam postao "poluakademik" jer sam preveo jednu knjigu, a sada pišem jednu knjigu da budem pravi akademik. Znači, slava obrazovanju – rekao je on tokom emisije "Nikad nije kasno".

Žika je naveo da je mnoge mlade pevače savetovao da ne čine istu grešku koju je on tada počinio, kada je odlučio da započne i svu energiju usmeri ka biznisu, umesto ka obrazovanju.

– Ja često kažem mladim pevačima: "Nije problem da pevaš, ali obrazuj se, duguješ sebi to. Stani, pare će da se zarade ako imaš talenat, ali obrazovanje svaki čovek treba da ima – istakao je on.

Komentari (0)

Loading