AUTOIMUNA BOLEST Noletovu snajku napali zbog kilaže, ona im odgovorila: Sram vas bilo, imam Hašimoto!
Foto: Printscreen/instagram

Saška Veselinov, supruga najmlađeg brata Novaka Đokovića, Đorđa, tokom trudnoće se ugojila 21 kilogram, uprkos vegetarijanskom načinu ishrane.

Napornim treninzima je uspela da vrati devojačku liniju, a sada su je na društvenim mrežama napali da je lažov i folirant, jer sa takvom ishranom ne bi mogla da nabaci tu kilažu.

- Već godinu dana se Đole i ja hranimo vegetarijanski. Ranije smo za nekoliko obroka dnevno imali meso na tanjiru, ali se nismo osećali dobro u svojoj koži. Stalno smo bili bez energije i naduti, pa sam predložila da uradimo detoks. Izbacili smo meso i mlečne proizvode, ali i slatkiše. Dogovor je bio da to traje mesec dana. Međutim, kad smo videli rezultate, nismo želeli da se vraćamo na staro. I dalje jedemo burgere, koje inače obožavamo, ali sada niko ne ispašta jer su vegetarijanski. Mi ljudi smo sebični, po mnogim stvarima to zaključujem, ali sada pričam o stravičnom detalju, a to je da životinje moraju da stradaju kako bismo mi uživali u obroku - izjavila je ona nedavno, a onda priznala da je uz redovnu fizičku aktivnost kilažu uspela da vrati na staro. Njene reči su naišle na brojne komentare, a jedan ju je podstakao da reaguje.

„Kako je uspela da se ugoji 21 kilogram uz vegetarijansku ishranu? Svaka devojka koja se u trudnoći ugoji više od 13 kilograma ne vodi računa o sebi ili ima neki problem sa šećerom, hormonima“, glasio je komentar na koji je Saška odmah odgovorila.

„Prva i osnovna stvar, jako je bitno da vratimo u svakodnevnicu osećaj za sramotu. Jednoj ženi, majci, koja se tek porodila i kojoj se život promenio iz korena, nije prikladno konstatovati ovakve stvari i time vršiti pritisak, kao i uticati na niz psiholoških problema koji mogu da nastanu. Naime, kao što sam vam i pisala, 15 kilograma sam odmah izgubila i to stanje me je navelo da zakažem preglede i ustanovim gde leži problem, imajući u vidu da sam i pre trudnoće često imala probleme sa zadržavanjem vode“, napisala je Saška i otkrila da ima autoimunu bolest.

„Nije me bilo nekoliko dana jer sam saznala da imam autoimunu bolest, poznatiju kao Hašimoto. U pitanju je usporeni rad štitne žlezde. Kako ne bih pisala opširnije, niti sam trenutno raspoložena za takve teme i pokušavam da izvučem najbolje iz situacije, svaki put kada nekome napišete poruku u kojoj ima uvredljivog sadržaja, znajte da nekome možete biti baš vi kap koja je prelila čašu. Sram vas bilo!“, zaključila je snajka Novaka Đokovića. 

 

Estrada u borbi sa štitnom žlezdom

Mnoge pripadnice javne scene, a pre svega estradne, bore se s usporenim radom štitne žlezde dugi niz godina. O tome su javno govorile i Vesna Zmijanac, Sanja Vučić, Sanja Maletić, Jelena Rozga, Vesna Đogani...

Do saznanja da imaju ozbiljan zdravstveni problem saznale su na različite načine, ali su sve složne u jednom, a to je da kvalitet njihovog života više nije isti. Znaci koji mogu ukazivati na to da imate ovaj problem su najčešće umor i tromost, preosetljivost na hladnoću, opstipacija, bledilo lica, suva koža, otečeno lice, lomljivi nokti, gubitak kose, neobjašnjivo povećanje telesne težine, bolovi i slabost u mišićima, bolovi i ukočenost zglobova, prekomerno ili produženo menstrualno krvarenje, depresija, problemi s pamćenjem, usporen srčani rad i nizak pritisak.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading