"LAŽNO SE PREDSTAVLJAO KAO VLASNIK AUTORSKIH PRAVA" Zabranjeno Pušenje tuži Neleta Karajlića, povlače dozvolu za javno izvođenje svojih dela!
e-stock/Mirko Rodic

Članovi benda "Zabranjeno pušenje" odlučili su da tuže Neleta Karajlića, a tim povodom oglasili su se saopštenjem za javnost.

Naime, sve je počelo kada su Stefan Milenković i Nele Karajlić pre nešto su manje od mesec dana najavili "Rock el Classico" u junu 2023. u zagrebačkom Hala parku.

Saopštenje vam prenosimo u celosti.

- Obaveštavamo medije, izdavače i organizatore muzičkih događaja da se na intervenciju autora, menadžmenta i izdavača grupe „Zabranjeno pušenje“, zabranjuje svaki vid korištenja, te otkazuje

pravo na javno izvođenje svih muzičkih autorskih dela čiji je vlasnik SOKOJ-ev autor Davor Sučić, na koncertima i medijskim nastupima izvođača Stefana Milenkovića i Nenada Jankovića. Naime, bez ikakvog usmenog ili pismenog odobrenja Nenad Janković alias Nele Karajlić je u više navrata koristio brend i autorska dela „Zabranjenog pušenja“, da bi ta dela nezakonito ustupao u poslovnim transakcijama, pri tome potpisujući ugovore u kojima se lažno predstavljao kao potpuni vlasnik autorskih i fonogramskih prava, te u kojima je drugim fizičkim i pravnim licima ustupao intelektualno vlasništvo koje mu zakonski ne pripada. Tragom ovakvog nezakonitog ponašanja dotični je na krajnje neukusan i neprimeren način u saradnji sa violinistom Stefanom Milenkovićem, vršio izmene i prearanžiranje izvornih kompozicija „Zabranjenog pušenja“ u klasičnu formu, bez ikakvog prethodnog obaveštavanja i odobrenja većinskih i legalnih autora, te uz potpunu izmenu originalnog duha i estetike dela koje je koristio. Zbog svega navedenog „Zabranjeno pušenje“ i SOKOJ-ev autor Davor Sučić povlače dozvolu za javno izvođenje svojih dela, kako na teritoriji Srbije, tako i u inostranstvu do epiloga sudskih tužbi za zaštitu članova i autora „Zabranjenog pušenja“ od zloupotreba imena, autorskih dela i nezakonitog ponašanja od strane bivšeg člana grupe Nenada Jankovića i organizatora koncerata koji ovakve programe promovišu - stoji u saopštenju za javnost.

"BOG MI JE ZABRANIO DA PRIČAM O MILANU" Rada Manojlović otkrila da se viđa sa Stankovićem, pa iznela detalje njihovog odnosa

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading