"ŽIVIMO U DEVIJANTNOM VREMENU" Saša Kovačević otvorio dušu i progovorio o gorućim temama: Promovišu se blud i nemoral!
Foto: Alo/Alo

Nakon svega što se dešava u Srbiji poslednih dana, pevač Saša Kovačević ističe da bi svi trebalo da pođemo od sebe, a ne da upiremo prstom jedni u druge, te je zaključio da živimo u devijantnom vremenu.

 Da li ste videli viralni video snimak u kojem je devojka sela starijoj gospođi u krilo u tramvaju?

- Nisam, ali vreme u kojem živimo je izuzetno devijantno. Protežiraju se blud, nemoral, oholost i sve što nije u normama u kojim bi trebalo da bude. Mora da padne reset sistema, greška je u sistemu, a sistem smo i svi mi. Treba da krenemo od sebe. Svi znaju šta je trebalo da bude kada su se desila dva masakra, a svi smo napravili propust.

Da li radite na novim pesmama?

U pripremi su dve nove pesme, malo kočimo sa ekranizacijom, ali se nadam da ćemo u narednom periodu da ih objavimo. Verujemo u njih i baš su u tom letnjem duhu, ne mogu da dočekam.

Da li se sećate na šta ste potrošili prvi zarađeni honorar?

Krenuo sam sa 16 godina da zaradujem i tada sam znao čime želim da se bavim,skupljao sam za pesmu i spot, nije bilo ništa materijalno. Ispostavilo se da je bilo dobro ulaganje.

Mnoge vaše kolege zakazuju koncerte, a kada ćemo moći vašu Arenu da očekujemo?

Plan je da koncert održim sledeće godine. Voleo bih da nakon dve nove pesme razmišljamo o tome, to bi bila dobra najava.

Grčki pevač Nikos Vertis jako poštuje što izvodite njegove pesme. Da li ste u kontaktu?

Bili smo u kontaktu pre pet godina kada sam bio u Grčkoj, od tad se nismo čuli. On je izuzetan vokal, dobar čovek, ako me pozove da budem gost na njegovom koncertu u Beogradu, naravno da neću odbiti. Za moju pesmu "Živim da te volim", on je svirao gitare na početku, izašao mi je u susret i ispunio želju.

Sandra Afrika je jednom prilikom rekla da za svaku pesmu iz inostranstva kontaktira vas. Koliko često pomažete kolegama?

Uvek, naročito onima sa kojima se družim, Sandra je i moja komšinica. Imam dodirne tačke sa nekim producentima i kompozitorima iz Grčke, a i moja muzika se bazira na nekom grčkom melosu, bilo je prirodno da napravim kontakte tamo, pa je zato Sandra to i rekla. Svrha života je truditi se da budeš dobar čovek i kada god je nekome nešto potrebno, trudim se da pomognem.

Da li su vam tada nedostajali izlasci?

Ne, u tom periodu smo svi željni dokazivanja i trudio sam se da se afirmišem što brže mogu. Svoje rođendane sam provodio radeći, ali sam uživao u tome kao što i dan danas uživam. Možda su se nekada dešavale i manje lepe stvari, ali je profesionalnost jedno, a privatnost drugo.

Koliko je teško bilo da se suočite sa lošim stvarima na taj način? 

Svi od vas očekuju maksimum kada izađete na binu. U tim trenucima sam strogo fokusiran, to je potpuno druga priča.

Da li ste ispratili nastup našeg predstavnika Luka Bleka na Evroviziji?

Ispratio sam polufinalno veče. Ne mogu da kažem da je to nešto što bih privatno slušao. Evrovizija je otišla daleko, tamo je bitno da si potpuno drugačiji, da li stajlinogm, muzikom ili vizuelnim efektima. Nije to više mesto gde se prezentuje muzika.

"I ČISTAČICA, I SPREMAČICA" Luk Blek objavio urnebesni snimak, pa pokrenuo lavinu komentara (VIDEO)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading