ĐURĐEVDAN U DOMU BOŽA VREĆA Pogledajte kako izgleda slavski kolač, a evo sa kim ga pevač lomi (FOTO)
Instagram

Pripadnici Srpske pravoslavne crkve danas obeležavaju Đurđevđan, jedan od najvažnijih praznika u narodnom kalendaru Balkana. 

Jedan od svečara je i Božo Vrećo, poznati pevač sevdalinki i modernih pesama inspirisanih ovim muzičkim žanrom tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine.

On je slavu proslavio sa svojom majkom. Na svom Instagram profilu pokazao je deo bogate trpeze ali i upečatljivo ukrašen slavski kolač.

On je čestitao svojoj majci slavu, ali je poželio da sv. Georgije zaštiti sve, pozivajući se na legendu o pobedi ovog sveca nad ažadadjom, kako se najčešće i predstvalja na pravoslavnim ikonama.     

- Srećna slava Đurđevdan, majčice moja! Uspeo sam stići u podne da slomimo slavski kolač skupa, blagoslov je što je sa nama i na svemu ti Svemogući Hvala! Na ovaj sveti dan, neka sv. Georgije zaštiti od aždaja ljudskih jer sva moja ljubav je uzvišena pesma Bogu, uvek i svagda, i u dobru i u zlu.

Inače, Vrećo i nejgova majka su veoma vezani. 

- Ona je muza koja je uvek bila na mojoj strani, moja potpora, neiscrpna inspiracija i ljubav koja ne poznaje granice - rekao je jednom prilika Božo. 

IMA ZAVIDNU KARIJERU Ovo je supruga Žarka Lauševića, njenom šarmu malo ko bi odoleo, a sarađivala je sa velikim zvezdama (FOTO)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading