"ZGROŽENA SAM KLINCIMA KOJI POZIVAJU NA NASILJE"  Slavicu Ćukteraš na Tiktoku mreži pratilo je 100.000 ljudi, a zbog ovoga traži njegovo ukidanje
Foto: Alo/Printscreen

Masakr u školi „Vladislav Ribnikar“, u kojem su stradale nevine žrtve, zavio je Srbiju u crno, ali je u isto vreme pokazao pogubnost društvenih mreža i bezosećajnost njihovih korisnika. 

Snimak koji je zgrozio Srbiju nastao je neposredno nakon masakra, a objavila ga je maloletna devojčica koja je u lavju na Tiktoku poslala poruke podrške maloletnom ubici, a potom je napravila i fan stranicu s njegovim imenom i fotografijom.

„Brate moj, čekamo te i volimo te mnogo, drži se. Ajmo, K.! Oni su dva metra pod zemljom. On će da izađe kad-tad, ali oni iz sanduka nikada neće, mala goveda“, rekla je kroz smeh, a potom je dodala:

„Jao, vidi što pale sveće! Zašto palite sveće za ku*vetinu!“

Nakon što je ovaj snimak izazvao burne reakcije u javnosti, reagovala je i policija koja je maloletnu devojčicu tokom jučerašnjeg dana privela na informativni razgovor. I dok se na Tiktoku šire snimci u kojima se veličaju ubice, brojne javne ličnosti, među kojima je najviše estradnjaka, podigle su svoj glasi i potpisale peticiju za ukidanje Tiktoka u Srbiji.

Pevačica Slavica Ćukteraš otišla je korak dalje i izbrisala svoj profil na ovoj društvenoj mreži na kojoj ju je pratilo 100.000 ljudi. U razgovoru za Alo! Slavica je objasnila šta ju je motivisalo na taj korak i zbog čega je u ovom trenutku važno da pošalje poruku svim roditeljima.   

- Kao roditelj sam potresena celom situacijom i moja odluka je bila da izbrišem Tiktok, koji sam otvorila pre dve godine, tokom trajanja karantina. To više nije ista društvena mreža na kojoj su korisnici objavljivali zabavne sadržaje, a to se najbolje pokazalo u ovim danima kada cela zemlja pati za nevinim žrtvama masakra - rekla je Slavica na početku razgovora za Alo!, i dodala da ne može da razume kako je tragedija postala okidač za sejanje mržnje.

- Deca imaju sve više pristupa sadržaju koji nije primeren za njih, a moj utisak je da su ovakve stvari postale okidač mnogima da seju mržnju. To je nešto što ne mogu da shvatim. Nejasno mi je zašto bi neko dete pozivalo na nasilje. Sve se otelo kontroli - kaže Slavica, koja je apelovala i na roditelje da povedu računa o svojoj deci.

- Roditelji moraju da budu odgovorni za svoju decu. Moraju da znaju da li im dete ima profil na društvenim mrežama, moraju da znaju kakav sadržaj objavljuju. A ako ne znaju, valjda mogu da ga čuju u kući dok snima lajvove - kaže Slavica, koja veruje da je zabrana Tiktoka najbolje rešenje.

- Pre dve godine Tiktok je za mene bio izduvni ventil. Snimala sam smešne klipove, a interakcija s ljudima mi je pomagala da lakše prebrodim vreme korone i karantina. Sada to više nije ista mreža, i moja je odluka da mi to više ne treba. Svi smo sada u stanju šoka, a stvari sve više izmiču kontroli. Tužna sam, razočarana i uplašena zbog svega šta se dešava. Mislim da je najbolje da ova mreža bude ukinuta u Srbiji, pa makar i privremeno - poručila je za kraj Slavica.

Jelena: Dužni smo da zaštitimo najmlađe

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

 

Pevačica Jelena Kostov jedna je od mnogih koji su podržali peticiju za ukidanje Tiktoka.

- Nemam profil na toj društvenoj mreži, ali sam uspela da ispratim sav negativan sadržaj koji je objavljivan danima nakon tragedije. Užasavaju me snimci koje objavljuju klinci koji podržavaju nasilje. Mi moramo normalno da razmišljamo, ovaj svet je krenuo u pogrešnom pravcu. Nije Tiktok uzrok nasilja, ali zašto bi postojala platforma na kojoj se to promoviše? Imam decu i želim da ona odrastaju u normalnom svetu - rekla je Jelena.

Aleksandra: Klinci uče o nasilju na Tiktoku

Foto: ATA Images

 

 

Aleksandra Bursać veruje da će ukidanjem Tiktoka deca biti manje izložena negativnom sadržaju.

- Povodom ove situacije smatram da je jedan od uzroka ponašanja današnje omladine upravo Tiktok i sadržaj koji se plasira na njemu. Ukidanjem Tiktoka omladina bi imala manje ideja za pravljenje takvog sadržaja - rekla je Aleksandra.

"BOLESNICI, IMAJTE POŠTOVANJA PREMA PREMINULIMA" Barbara Bobak žestoko udarila na kolege, besna zbog njihovih postupaka!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading