"U GAJBICAMA SAM TO PRODAVAO KOMŠIJAMA ZA TRI DINARA" Šokantna ispovest Luka Bleka nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ovo niste znali o našem predstavniku Eurosonga
Foto: Alo/Foto: Dejan Briza

Srpski predstavnik na predstojećoj Pesmi Evrovizije koja će biti održana u Liverpulu, Luk Blek, otkrio je da se prvi put susreo s muzikom kada je gledao nastup Dragane Mirković. Zbog pevačice koja je izvodila numeru Bitlsa, shvatio je da želi da se bavi pevanjem i stvaranjem muzike kada je imao samo 5 godina.

- Imao sam pet godina kada sam na televiziji prvi put gledao nastup nekog muzičkog izvođača, i to je bila Dragana Mirković. Mislim da je bila neka novogodišnja emisija u kojoj je pevala pesmu 'Let It Be' čuvene britanske grupe Bitlsi. Osim nje izvodila je i numeru 'Ajde, Jano'. Dopalo mi se sve to. Otvorila mi je put ka muzici i tada sam rekao sebi da ću se jednog dana sigurno baviti pevanjem - rekao je Luka.

- Kada sam imao devet godina, bio je aktuelan album Cece Ražnatović 'Decenija', koji mi se veoma dopadao. Pored nje, omiljena pevačica mi je i Seka Aleksić. Ne poznajem je, ali mislim da je velika carica i volim kada je vidim na televiziji, baš je opuštena. Njena najomiljenija pesma mi je 'Ko da sutra ne postoji'- dodao je pevač.

Ivanović je otkrio da je pre muzičkog uspeha u Srbiji  živeo povučeno u Čačku, gde je prodavao bukete cveća za 3 dinara, a kasnije trpeo vršnjačko nasilje.

-Brao sam cveće i prodavao ga za tri dinara prolaznicima i komšijama u gajbicama ispred dvorišta. Od tog džeparca sam kupovao 'rumenka'. Osnovnu školu sam završio u Čačku. Ni danas ne znam zbog čega su me zadirkivali. Nisam se oblačio čudno, niti sam imao neku neobičnu frizuru. Vršnjaci su me vređali i gledali me kao da sam ispod njih. Možda zbog toga jer sam bio lepo vaspitan, nisam uzvraćao nasiljem, pa sam bio laka meta. Nikome ne bih poželeo u životu da doživi to što sam ja- bio je iskren Luka.

Nakon gimnazije, Luk je hteo da upiše muzičku akademiju u Londonu, ali je zbog nedostatka novca morao da se opredeli za Filološki fakultet u Beogradu gde je studirao Anglistiku. Kasnije je, nakon učešća na muzičkom festivalu koji je organizovala Zemlja Gruva koja mu je pomogla da snimi pesme, potpisao ugovor sa Juneverzal mjuzikom. Karijeru je nastavio da gradi u Engleskoj, gde se i preselio 2019. godine.

-Posle višegodišnjeg muzičkog iskustva i nekoliko objavljenih singlova u Srbiji, dobio sam stipendiju, zahvaljujući kojoj sam mogao jeftinije da studiram u Londonu. Upisao sam osnovnu muzičku akademiju, koju sam završio onlajn tokom pandemije koronavirusa. Živeo sam sa drugom Vasom, koji je po zanimanju fotograf. Delili smo sobu, koju smo plaćali 800 evra mesečno, svako po 400. U Velikoj Britaniji je pravilo da tokom osnovnih studija ne smete da radite nijedan posao, tako da nisam mogao ništa da zarađujem. Nisam hteo da rizikujem i radim na crno. Kada sam upisao master studije, zaposlio sam se -priča Luka

Muzičar je priznao i da je u fotošopu na fotografijama menjao boje svojoj garderobi, jer sebi nije mogao da priušti novu.

-Nisam imao novca da stalno kupujem nove stvari, pa sam nekoliko puta fotošopirao istu odeću i menjao joj boje. Moja porodica i ja nikada nismo bili siromašni i nismo oskudevali za najosnovnije potrebe, ali jednostavno nisam imao novca da svakog dana kupujem nove stvari- rekao je on.

TUGA! Smrtni slučaj u domu poznate voditeljke, ona je totalno slomljena od bola, detalji koje je otkrila nikoga neće ostaviti ravnodušnim

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading