ŽELJKO VASIĆ PROGOVORIO O DANAŠNJOJ MUZIČKOJ SCENI Doživeo neverovatan šok sa poznatim pevačima
Foto: Alo/Foto: ATA Images

Željko Vasić jedan je od pevača koji su svoju karijeru izgradili isključivo kvalitetnom muzikom koja je pronašla put do srca publike.

ŽELJKO VASIĆ PROGOVORIO O DANAŠNJOJ MUZIČKOJ SCENI Doživeo neverovatan šok sa poznatim pevačima

Printscreen

 

Iako poštuje svaki muzički žanr, priznaje da ga sistem vrednosti i put kojim mnogi idu samo zbog novca užasava.

– Sve smo sveli na matrijalno i po tome ocenjujemo da li nešto vredi ili ne vredi. Ne prodajemo krompir, ne može da se meri ko ima više nastupa, to je stvar ukusa. U Jugoslaviji je bila najpopularnija narodna muzika, ali da su svi išli tim putem ne bismo imali ni Riblju čirbu, ni Ekv ni koliko grupa i drugih muzičara da su svi išli tim putem. To je takva budalaština, danas su svi isti, a meni su prebacivali kada sam počinjao da ličim na Vladu Georgijeva. Ovo sad, ja ne znam ko peva uopšte, ovo je sve isto. Ja razumem i trendove, ali pogubili smo se u ovom sistemu vrednosti i to mi najviše suštinski smeta– iskren je Vasić.

Kao kantautor, priznaje da nije lako raditi i muziku i tekstove svojih pesama, ali da je vremenom naučio kako da se izborim sa određenim izazovim sa kojima se susretao na tom putu.

 Vrlo je kompleksno, pre svega u odabiru pesmama, onda sam u jednom trenutku presekao i samo se prepustio. Koja god da mi se pesma desi, ja pustim gde će ona otići, da li kod mene ili put kod nekog mog kolege i te saradnje se kod mene dešavaju spontano jer ja nemam fioke za sebe– kaže Željko koji je svojevremeno doneo važnu odluku.

– Bilo je mnogo pesama koje sam puštao relevantnim ljudima, i onda shvatiš da oni ne znaju toliko koliko govore da znaju. Rešio sam da sam ja taj koji je odgovoran i neću da krivim nikoga ni za uspeh ni za neuspeh– rekao je Vasić.

RASTALI SE U LOŠIM ODNOSIMA Sarađivali su više od 16 godina, a ovako je Ceca reagovala kad je čula za Vidićevu smrt!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading