"NISAM VIŠE ISTI" Nikola Rokvić otvorio dušu, pa priznao koliko se promenio od kako je ostao bez oca, jednu stvar ne može da prevaziđe!
Alo

Porodični praznici definitivno više nisu isti kao u vreme kada su u najlepšim trenucima mogli da zapevaju sa ocem Marinkom Rokvićem, ali ni preterana tuga nije dobra, istakao je Nikola Rokvić na početku uskršnjeg intervjua za "24sedam".

Najradosniji hrišćanski praznik Rokvići će svakako provesti zajedno. Sa majkom Slavicom otići će u crkvu, ručati sa decom, smejati se, a Marinko će im biti u srcu.

Budući da se ljudima život preokrene kada ostanu bez roditelja, evo koliko on smatra da se promenio otkako je ostao bez oca.

- Mnogo sam se promenio. Mislim da život više nije isti, pogotovo kad se nešto desi prerano za naše poimanje vremena. Naravno, imali smo vremena da se pripremimo u tih poslednjih godinu dana, jer smo znali koji je ishod te dijagnoze i da tu nema leka. Ali ojača čovek nekako... Kada dođeš blizu smrti, naročito najbliže familije, sagledaš život drugačije. Nemaš više strah od smrti kao kada si bio blizu tog dešavanja. - kaže Nikola, pa dodaje:

-Smatram da kad muškarac ostane bez oca, u potpunosti postane svoj čovek, jer je pre toga imao nekog na koga je mogao da se osloni, da bude nečije dete. Na neki način, kroz život moraš više sam da se boriš nego kad si imao figuru oca. Sve je to prirodno, i ako sve sagledaš na pravi način, nema mnogo velike tuge. Ima praznine, koja ostane zauvek, ali verujem da ovo ovde nije sve, tako da me ta vera i radost da ćemo svi opet biti zajedno jednog dana drži i daje mi snagu da idem kroz život s ljubavlju i radošću.

Otkrio da se gubitak oseti najviše kad su praznici. 

- Jeste za te neke bitne dane. Tada se najviše oseti da neko nedostaje. Ali trudim se da što više verujem, nadam se i dobijam ljubav da taj nedostatak nadomestim, da bi mi bilo lakše. Ali da uostalom i ta osoba bude prisutnija.

Otkrio je i kako se bori sa tim da Marinka više nema. 

- Pa da, sve je to šok, svako se na drugačiji način bori i proživljava takve stvari. Ostanu lepe uspomene, i trudim se da i kod dece održim sećanje na dedu. I njima je ostao u lepom sećanju, pominju ga i govore da im nedostaje- rekao je Nikola, pa otkrio kako je njegova majka sve to podnela:

- Nisam se mnogo brinuo jer je ona svesna žena, ima oko sebe toliko unučića i radosti, a to je sve deo života. Sad, to što je došlo prerano... Neke stvari ne možeš da biraš. Najbitnije je da dolaze deca, da su zdrava, i dalje nastavljamo život.

Progovorio je i o supruzi i spremanju uskršnje trpeze:

- U svemu učestvujemo zajedno. Praznici su najlepši, pogotovo Vaskrs. Okupićemo se, ali ćemo prvo da odemo do crkve na liturgiju, pa posle toga sledi trpeza, doći će nam i Slavica. Marko i Sara su u Crnoj Gori, pa ćemo ove godine bez njih proslaviti praznik. Biće tu i radosti, i lepe hrane, i priče, kao i uvek.

O svom braku ima jasan stav:

- Ako smo suviše u strasti, usmereni smo samo na to i sagorećemo. Ako krenemo da se bavimo i svojim bićem i duhovnim radom, umnim, onda se stvari postave kako treba i nemamo problem ni sa čim. Što se tiče mene, ja sa istim žarom volim svoju suprugu. Prvenstveno se trudim da verujem da se do ljubavi dolazi. Kad si mlad, to je zaljubljenost, druga je emocija i ludost, ali posle toga dolazi period kada to prestaje, a bitna su načela koja treba negovati i ići kroz život, boriti se protiv svih uticaja sa strane i niskih strasti koje nailaze u životu, da bi se osvojila velika ljubav.

OTVORILA VRATA SVOG DOMA Marija Mikić i njen verenik nedavno su se preselili, a ovako izgleda vila od pola miliona evra! (VIDEO)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading