VASKRS NA KOSMETU Seka Aleksić i njen kolega Raša otkrili kako provode praznik, pevačica se prisetila detinjstva pa otkrila šokantne detalje!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Seka Aleksić i Raša Vlačić, voditelji emisije "Majke i snajke", koja se emituje na "Kurir" televiziji, posetili su Kosovo i Metohiju uoči Vaskrsa.

Oni su obišli manastire, narodnu kuhinju, ali i ugrožene porodice, kojima je pomoć preko potrebna.

Tokom obilaska južne srpske pokrajine Seka i Raša su se prisetili kako su nekada slavili ovaj praznik, a otkrili su kako će ga ove godine provesti, kao i ko farba jaja u njihovoj kući.

-Vaskrs je, pored Božića, najradosniji praznik u mom domu. Tada se okupljamo u najužem krugu, deca se raduju običajima. Uvek bude veselo- rekla je Seka. 

-Uz porodicu radosno dočekujem Vaskrs. Dođu i oni koji tokom godine nisu tu. Svi zajedno uživamo u porodičnoj atmosferi- dodao je Raša. 

Otkrili su i kako su oni proslavljali ovaj praznik u detinjstvu.

-Veljko i ja se trudimo da naše običaje prenesemo na njih. Jakov i Veljko često idu zajedno na liturgiju. Moje detinjstvo nije bilo bezbrižno, ali to, bogu hvala, imam priliku da nadoknadim sa svojom decom- odgovorila je Seka. 

-U detinjstvu sam Vaskrs slavio u krugu porodice, trudio sam se da te vrednosti prenesem i na svoju decu. Tako nam je i danas Vaskrs najradosniji praznik, praznik kada smo svi na okupu, kada uživamo u krugu porodice i porodičnoj trpezi. I dalje se radujem kao dete svakom Vaskru, samo ga sada proslavljam sa svojom decom- dodao je Raša.

Oni su otkrili ko je u njihovom domu zadužen za farbanje jaja. 

-Ja farbam jaja, deca se okupe, biramo boje. Uglavnom su to neke tradicionalne tehnike- otkrila je pevačica.

-Što se tiče farbanja jaja, od malih nogu me je majka učila da se jaja farbaju u lukovini i crvenoj boji. I dalje su ženski članovi porodice zaduženi za farbanje u mom domu- bio je iskren Raša. 

Voditeljski par je za kraj otkrio kako su se osećali prilikom posete Kosovu. 

-I ranije sam bila na Kosovu, u poseti našim svetinjama. Imali smo priliku da pomognemo nekim porodicama koje su u teškoj situaciji. Odlazak u narodnu kuhinju, porodicu iz Babinog mosta i u manastir Dečane na mene je ostavio poseban utisak- rekla je Aleksićeva. 

- Na Kosovu sam bio pre 20 godina, ostalo mi je u veoma lepom sećanju. Nisam mogao da dočekam da se vratim i da ponovo vidim naše ljude. Dočekani smo vrlo srdačno, svi su nam se jako obradovali i bili zahvalni na pomoći koju smo doneli. Susret s porodicama bio mi je veoma dirljiv, probudio mi je mnoge emocije, saosećao sam s njima i imao veliku želju da im pomognem. Susret s decom mi je imao posebnu važnost, oni su naša budućnost i želim da im što više pomognem- zaključio je Raša. 

NIKO NIJE SLUTIO DA IM JE OVAKVO STANJE U BRAKU Tamara Grujić ne može više da ćuti o suprugu, doneli su šokantnu odluku, ne mogu više zajedno

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading