IZNEO DO SADA NEPOZNATE DETALJE IZ ŽIVOTA! Milan Marić "Na terapiji kod Slavice Đukić Dejanović"
Foto: Alo/Foto: Blic tv
Iako mlad, jedan od najboljih srpskih glumaca, Milan Marić, gost je emisije "Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović", koja se emituje na Blic televiziji sredom u 22 h.
 
Poznato je da Marić nije neko ko voli da priča o privatnom životu, ali razlog zbog kog je obavio divan razgovor sa profesorkom doktorkom Slavicom Đukić Dejanović bila je upravo psihoterapija i podizanje svesti koliko je ona važna u životu svih nas.
 
IZNEO DO SADA NEPOZNATE DETALJE IZ ŽIVOTA! Milan Marić

Foto: Blic tv

 
 
Marić je ispričao kako on već godinama ide na terapije i kako su mu one pomogle da razume  sebe i sve ono što život nosi.
 
- Kada pokušavam da objasnim terapiju dobiti su mnogostruke. To ne ide na brzinu ali ta vrsta rada na sebi kao rezultat ima poboljšanje životnog standarda ali u doživljaju sa samim sobom. To je nešto što je neprocenjivo i što ne može da kupi ni uspeh na profesionalnom planu, ni uspeh na emotivnom planu. Nije redak slučaj, a onda ljudi kao paradoks svega toga tada najviše ćute, ide im dobro na poslu, imaju uspešan emotivni odnos, sve je u redu sa članovima porodice, a oni se ne osećaju dobro, e onda iz nekog osećaja stida i srama, gde ja smem da kažem da mi nije dobro kad imam i ovo i ovo i ovo. To je opasna zamka. Taj rad nije brzinski, nije varijanta gde vi dođete jedanput, vi kupite terapiju, popijete i gotovo, vi ste druga osoba. Vrlo brzo osetite benefite toga, vrlo brzo se desi da ponovo želite da se vratite - kaže Milan koji smatra da se o mentalnom zdravlju slabo govori kod nas.

- Ja pričam o terapiji iz prostog razloga što mislim da se ni u našem obrazovnom sistemu ni na javnoj sceni ne govori dovoljno o tome i da je mentalno zdravlje još uvek nažalost i dalje tabu tema. U trenutku kada sam ja krenuo, to je pre nekih sedam, osam, devet godina do danas, mnogo se promenila atmosfera što se tiče odnosa prema ideji terapije uopšte i zbog toga sam mnogo srećan. Osećam moralnu, etičku dužnost da kao neko ko je prošao neku fazu terapije i osetio to što je osetio, ja sam osetio promene i sagledao sebe iz nekog drugog ugla i oprostio sebi neke greške i razumeo sebe u nekim postupcima i delimično olakšao sebi život - kaže glumac.

IZNEO DO SADA NEPOZNATE DETALJE IZ ŽIVOTA! Milan Marić

Foto: Blic tv

 

"To što sam glumac, ne znači da treba da mlataram svojim životom"

- Mislim da to što sam javna ličnost nisam javna svojina i da prosto meni za moj posao moj intimni svet je neophodan, ja želim da ga čuvam, ne zato što je poseban, nije, niti se tu dešava nešto ne znam šta niti nešto da ja pravim neku misteriju, ne naprotiv, nego prosto taj intiman svet imam jedan i moj je i nekako želim da ga čuvam sa svim tim ljudima koji su deo tog intimnog sveta. To je bilo spontano, nije to stvar odluke bila. Sa druge strane ne mislim da je neophodno da kao glumac i javna ličnost mlataram svojim životom - kaže Milan Marić.

PROCURILE FOTKE KATARINE GRUJIĆ IZ DETINJSTVA Konačno se vidi prava slika, pevačica ne liči na sebe! (FOTO)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading