KAKAV PLASMAN KRITIČAR BBC-JA PREDVIĐA LUKU BLEKU? Hrvatsku pesmu smatra plagijatom, a nije štedeo ni albansku predstavnicu!
Foto: Alo/Foto: Dejan Briza

Ostalo je još 40 dana do famozne "Pesme Evrovizije" i početka muzičkog takmičenja u Liverpulu, koje decenijama unazad ima višemilionsku publiku.

Tradicionalno, to je i trenutak kada BBC-jevi muzički kritičari preslušavaju sve pesme, gledaju nastupe, proučavaju stanje na kladionicama, te predviđaju uspehe takmičara i njihovih numera.

Ovaj put, zadatak je rešavao Mark Sevidž čija je teza da kod "Eurosonga" svi mogu biti kritičari, te da ničije mišljenje nije važnije od tuđih, kao i da je sve moguće kada je u pitanju ova vrsta takmičenja.

Među 37 pesama, u kojima ima svega – od duhova i rata do ljubavi i posveta precima, i u moru stihova i nota Sevidž je našao neke bisere, kao i razne promašaje.

Pesmu Luka Bleka "Samo mi se spava“, BBC-jev muzički kritičar naziva "uznemirujućim elektro-hitom“.

Sevidž smatra da muzički, predstavnik Srbije koji dobro stoji na kladionicama, savršeno prenosi ograničenja izolacije iz 2020. godine, kada je numera i nastala. Ipak, pita se nije li pesma previše eksperimentalna za Eurosong. Uprkos tome, smatra da će se plasirati "odmah iza top 10“.

Za pesmu predstavnika Albanije: Albinu Albina & Familja Kelmendi – Duje, kaže da je dramatična balada i ne predviđa im uspeh, nego smatra da će završiti na dnu bodovne liste, a u pesmi predstavnika Hrvatske "Mama ŠČ!" u prvom minutu čuje “Makarenu”.

SKINULA SE LJUPKA! Pevačica šokirala provokativnim izdanjem, usijale se društvene mreže (FOTO)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading