DOK SE UBIJAJU SRPSKA DECA ONI PARADIRAJU PARAMA Reperi opleli po kolegama brutalno i bez ustezanja!
Foto: Alo/Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

Stefan Gligorijević i Borko Vujičić Bore iz poznate beogradske rep grupe Thcf obradovali su mnogobrojne fanove odlukom da dvodecenijsku muzičku karijeru obeleže velikim koncertom na Tašmajdanu, zakazanim za 16. jun. Oni su za Alo! otvoreno govorili o trnovitom početku muzičke karijere i vrtoglavom uspehu koji su napravili na muzičkoj sceni, kao i o kolegama koje su ih razočarale ćutanjem o temama od društvenog značaja.

- Odrastali smo u centru Beograda. Kao klinci smo imali san da napunimo Tašmajdan. Iza nas je dvadeset godina borbe, ozbiljnog preplitanja, rada i cimanja. Bilo je teško prvih godina, ali smo verovali u to da će se jednog dana isplatiti to što radimo. Rep nije samo da staviš kačket i napišeš pesmu. Rep je mnogo više od toga - navodi Gligorijević.

Rep dvojac ne krije koliko im smeta licemerstvo koje godinama postoji na muzičkoj sceni. 

- Biću malo oštriji. Svi oni koji su se povukli pred komercijalnijom muzikom pod izgovorom da su kul reperi su najveći lažnjaci i neradnici. Možete da čujete njihove glasove u reklamama velikih kompanija, te za belu tehniku i u raznim drugim angažovanjima gde se uzimaju ozbiljne pare od sponzora, tako da nema mesta priči o tome da su dosledni. Nisu gadljivi na pare, ako me razumete. Mi se ne takmičimo sa novim klincima, nema potrebe da se dokazujemo nikome i sada smo u fazi za koju je njima potrebno dosta godina, padova i ustajanja - kaže Vujičić.

Osim po svojim pesmama, dvojac se odavno izdvojio po rodoljublju i humanitarnom radu za socijalno ugrožene porodice na Kosovu i Metohiji, a kako kažu, boli ih kada se niko od njihovih kolega ne oglašava o teškoj situaciji u kojoj se našao naš narod na Kosovu.

- Poražavajuće je što se niko od kolega nije oglasio kada je maleni Stefan upucan. Nisam primetio da je iko reagovao na to. Da se to desilo detetu u Beogradu, ne mogu ni da zamislim šta bi bilo. Kada neko povredi kuče, svi se uznemirimo i objavimo na društvenim mrežama – kaže Borko, i dodaje:

- S obzirom na to da se naši pevači ugledaju na američke repere koji u spotovima forsiraju skupocene satove, garderobu i automobile, treba da se ugledaju na iste te repere koji nikada ne zaboravljaju svoj geto i gladnu decu, željnu da se igraju, treniraju, pevaju. Ovde se ne radi o srbovanju, radi se o tome da je čovek pucao u srpsko dete koje je nosilo badnjak. To su situacije gde treba da budemo složni i da stvorimo otpor i jasno kažemo da tako nećemo da živimo.

S druge strane, Stefan ističe da je svima potrebno da vide kako žive Srbi na Kosovu i Metohiji da bi shvatili koliko su zapravo srećni.

- Stičem utisak da su kod nas u prestonici najveći problemi kako da se obučemo i gde ćemo da odemo na ručak. Ko jednom ode na Kosovo i Metohiju, sa sobom zauvek nosi utiske koji ne mogu da se procesuiraju tako lako. Patnju, bol i strah našeg naroda upijete kao sunđer i spustite se na zemlju - kaže Stefan.

DOK SE UBIJAJU SRPSKA DECA ONI PARADIRAJU PARAMA Reperi opleli po kolegama brutalno i bez ustezanja!

Printscreen

 

Odbili smo Baku Praseta

Iako imaju duete sa brojnim kolegama, reperi su priznali da su svojevremeno odbili muzičku saradnju sa jutjuberom Bakom Prasetom.

- Sve naše saradnje su došle prirodno, nijedna nije bila pod moranje i na silu. Recimo, mali Vojaž koji je trenutno najaktuelniji nam je poslao pesmu, mi smo napisali i odrepovali naš deo, ali njemu se to nije uklapalo, a mi nismo našli vremena da sednemo i izmenimo to što mu se ne dopada. Sa druge strane, Baka Prase nam je ponudio duetsku pesmu, što smo odbili jer nam se u tom trenutku nikako nije uklapalo da to napravimo - navodi Vujičić.

FRAPANTNO KAKO JE ALEKSANDRA PRIJPOVIĆ IZGLEDALA PRE SVIH OPERACIJA Niko je ne bi prepoznao, izmenila lični opis, ovo je njeno pravo lice! (FOTO)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading