SKANDALČINA Srpski glumac u problemu, ćerku pokušali da mu iskoriste za prevaru!
Foto: Promo/MIša Obradović

Srpski glumac Predrag Peđa Damnjanović ispričao je za Alo! da je njegova porodica preživela pravu sajber-torturu kada su nepoznati počinioci hakovali nalog njegove ćerke Tinje preko kojeg su na sve moguće načine pokušali da dopru do još nekoliko naloga njihovih prijatelja, ali i Peđinih saradnika. Oni su se potrudili da za početak traže neke na prvi pogled nebitne stvari, međutim kasnije su sa njenog naloga zahtevali da dobiju pristup mejl adresama, brojevima telefona itd.

- Veoma sam oprezan i uplašen kada se radi o bilo kakvom nasilju, bilo fizičkom bilo na internetu. Posebno sam osetljiv kada su deca u pitanju. U ovom slučaju hakovanje profila moje ćerke je bio najmanji problem, međutim problem postaje veliki i ozbiljan kada osoba koja je preuzela njen nalog pokuša na sve moguće načine da dopre do podataka drugih ljudi - započinje Peđa za Alo!, i nastavlja:

- Ta osoba je pokušala da od mojih kolega, prijatelja, poznanika dobije određene podatke tako što ih je molila za neke usluge, da popune anketu, glasaju, ali kasnije je od njih tražila brojeve telefona, mejlove... Neke kolege koje poznaju moju ćerku upustile su se u prepisku, onako krajnje dobronamerno, ali su, hvala bogu, ubrzo shvatili da to ne piše ona i odmah su me obavestili - rekao je Peđa, i otkrio da je i njegova kuma, voditeljka Marija Veljković, umalo postala žrtva prevare.

- Kuma je takođe dobila poruku i upustila se u prepisku, misleći da se dopisuje sa mojoj ćerkom, međutim nakon nekolimo poruka bilo joj je sumnjivo zbog čega joj Tinja persira. Tada me je nazvala i sve mi ispričala - rekao je Peđa za Alo!, i dodao:

- Apelujem na državu da stanemo na put ovoj vrsti sajber-kriminala i da se donese neki zakon koji će to da reguliše. Ovi problemi mogu naizgled da budu jako banalni, ali mogu i da budu deo kriminalnog miljea, pedofilije i slično.

Srpski glumac je pre nekoliko dana na Instagram nalogu objavio poruke koje navodno njegova ćerka šalje prijateljima i otkrio da je u pitanju prevara. Kako je tada napisao, kada bude saznao o kome se radi, fizički će se obračunati sa njim.

- Još jednom se izvinjavam što sam u svojim objavama burno reagovao, ali kada su u pitanju nepoštene radnje, a naročito kad su umešana deca, teško je svakom roditelju da se iskontroliše - rekao je on za Alo!.

ŽIKA TODOROVIĆ SE GUŠIO U SUZAMA ZBOG SMRTI SINA Imao je samo tri godine, iznenada preminuo!

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading