POZNAT DATUM SAHRANE Pre 25 godina se povukla iz glume, a evo kako je Ljiljana Sedlar izgledala poslednji put u javnosti (FOTO)
Foto: Printscreen/Foto: Prinstcreen

Zvezda serije "Bolji život" i serijala "Žikina dinastija" Ljiljana Sedlar preminula je sinoć u 80. godini nakon kraće bolesti, potvrdili su za Kurir prijatelji glumice.

Široj publici bila je najprepoznatljivija po ulozi Dude Pavlović, čuvene džangrizave tašte Saše Popadića u kultnoj seriji Siniše Pavića. Ljiljana se pojavila u čak 20 epizoda.

Prvu ulogu na velikom platnu ostvarila je 1968. godine u filmu "Pod staklenim zvonom", nakon čega su se nizale role u "Otpisanima", "Moj tata na određeno vreme", "Žikina dinastija", "Razvod na određeno vreme", "Špijun na štiklama" i mnoge druge.

Poznata je i po ulozi u filmu "Kaži zašto me ostavi". Poslednju ulogu imala je 1998. godine u ostvarenju "Vraćanje", gde je tumačila lik majke Nikoline devojke, nakon čega se penzionisala. Bila je dugogodišnji član Beogradskog dramskog pozorišta, ali i upravnica ovog teatra na Crvenom krstu.

Ljiljana Sedlar je rođena 1. novembra 1943. godine u Beogradu. Ispraćaj za kremaciju biće održan u subotu u 9.30 časova na Novom groblju u Beogradu.

DOŽIVELA KLINIČKU SMRT Poznata pevačica nekoliko minuta bila mrtva, a sada je otkrila kako se oseća i ko joj pruža pomoć

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading