NAJNOVIJE VESTI O MILANU STANKOVIĆU ŠOKIRAJU Potpuno se povukao s a javne scene, a evo čime će se od sada baviti!
Printscreen

Milan Stanković (35) promenio je život iz korena. Pevač je potpuno batalio estradu i posvetio se veri! Nekadašnji finalista "Zvezda Granda" i predstavnik Srbije na Evroviziji proteklog vikenda je viđen u manastiru u Nevesinju.

Milan je promenio stajling, više ne nosi šljokičasta odela, već isključivo crnu garderobu od glave do pete i ima dugačku kosu i bradu! On je u nedelju viđen kako iz prvog reda sa monasima prati predavanje oca Rafaila, igumana manastira Podmaine na temu "Krst - Znak pobede".

Milan Stanković

Foto: Printscreen/instagram

 

- Milan je bio u Nevesinju u društvu svog brata od tetke, koji je monah. Već godinama je posvećen veri - redovno posti, čita molitve i obilazi manastire. Koliko znam, ne planira da se zamonaši. U veri je pronašao mir, više ga estrada ne zanima - kaže izvor blizak pevaču i dodaje da mnogi nisu ni prepoznali pevača sa dugom kosom i bradom.

Stanković je i sam pričao da se posvetio veri. Koliko se promenio, pokazuju i njegove reči...


- Kršten sam još kao beba da bih preživeo. Velike darove mi je dao Bog, a s tim ide i veliki krst. Ali u ludilu ovog vremena, duhovno slepi, gluvi, nemi i svegrešni, svi neminovno ozbiljno promašujemo i sa zakašnjenjem osetimo da bez logosa božjeg nema života. Sve se na kraju završava Gospodom, jer kroz njega je sve i postalo - rekao je pevač.

Milan

Foto: Printscreen/instagram

 

Za Milana se već duže vreme spekuliše da se zamonašio.

- Nažalost, svedoci smo da u medijima veoma retko nailazimo na istinu o meni. Bezumni ljudi su i sveto monaštvo sveli na vesti iz rijalitija i vračare. Za početak, manastiri i svetootačko predanje su tu da nas uče i pomognu nam da postanemo hrišćani, što je vrhunska vrednost. Biti istinski hrišćanin je stanje duha koje nadilazi vreme i nakon telesne smrti prelazi u večno blaženstvo. Ali hajde za početak da naučimo da biti pravoslavni hrišćanin ne podrazumeva slobodan dan za jelo i piće za praznike, niti brojanicu okačenu o retrovizor u kolima - kaže pevač i poručuje nekadašnjim fanovima:

- Hajde da se svi latimo spasonosne Isusove umnosrdačne molitve, koja je ključ za osvajanje unutrašnjih prostora, za trezvenoumlje, upoznavanje Boga, sebe i stvarnosti. A onda nam neće biti važne banalnosti i tračarenje. Tada ćemo moći da se obradujemo, a ne snebivamo kada naša braća i sestre idu u manastir. Molim vas da se najpre upoznamo, pokajemo i izmirimo s Bogom, da iskoračimo iz prolaznih i trivijalnih stvari, iz vremena u večnost. Iz statistike preživelih u punoću života!

KATARINA GRUJIĆ POVELA GOBELJIĆA NA LUKSUZNI ODMOR U DUBAIJU Za samo noć iskeširala 1.000 evra, ne štedi ni dinara, sve ide na njen račun!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading