BILA JE JEDNA OD NAŠIH NAJFATALNIJIH GLUMICA, A ONDA ODJEDNOM NESTALA Otišla iz Srbije pre 30 godina, a evo kako danas izgleda i čime se bavi! (FOTO)
Foto: Alo/Printscreen

Mirjana Joković je već sa prvim javnim pojavljivanjem ostavila snažan utisak na publiku. Uloge u domaćim ostvarenjim su se samo nizale, a tokom 80-ih i 90-ih bila je jedna od najpopularnijih glumica sa ovih prostora.

Bila je deo čuvene klase profesora Vladimira Jevtovića, zajedno sa Vesnom Trivalić, Srđanom Žikom Todorovićem, Draganom Bjelogrlićem, Miloradom Mandićem Mandom, Draganom Petkovićem, Darkom Tomovićerm, Dudom Stojanović, Slobodanom Bodom Ninkovićem, Vesnom Stanojević, Brankom Puljić i Tatjanom Venčelovski.

Printscreen

 

Pojavila se u mnogim kultnim ostvarenjima kao što su: “Tesna koža”, “Bure baruta”, “Vukovar, jedna priča”, “Mala”, a najzapaženije uloge svakako je ostvarila u filmovima “Stršljen” i “Podzemlje”.

Ipak, iako su joj na poslovnom planu cvetale ruže, ona je rešila da karijeru gradi daleko od Srbije, pa je spakovala kofere i uputila se u Sjedinjene Američke Države.

Printscreen

 

Tamo i danas živi, a tokom godina je glumila u mnogim pozorištima, ali i na filmu.

Mnogi su tih godina smatrali da je Mirjana otišla od rata ili da se dokaže u Holivudu. Ipak, priča kaže da je iza svega ljubav. Mirjana je zavolela Srđana Milenkovića za kog se i udala. Misteriozni muškarac koji se decenijama krije od javnosti jedan je od retkih koji je uspeo da je osvoji. Pričalo se da je baš zbog njega iznenadno ostavila karijeru, prijatelje, porodicu.

„Donela sam tu odluku. Nisam odbacila glumu, nego sam probala da živim na drugi način. Nisam mislila da su slava i popularnost najvažniji u životu. To je klopka zbog koje ljudi mogu da stagniraju“, rekla je Mirjana.

Trenutno je zaposlena kao direktor glumačke performanse, a ujedno radi i kao nastavnik glume na Kalifornijskom fakultetu umetnosti, u blizini Los Anđelesa.

Foto: Youtube/Printscreen

 

Ono što mnogi nisu znali je da je igrala rame uz rame sa nekim slavnim holivudskim zvezdama. Tako je igrala sa Dženifer Lopez u filmu “Sobarica i senator”, ali i sa Endijem Garsijom u filmu “At Middleton”, Dejvidom Torntonom u “Private Property” i Skotom Vajperom u “A Better Way To Die”.

Mirjana se sa godinama dosta promenila, te bi je mnogi možda teško prepoznali, ali svi vu saglasni u tome da je i dalje veoma lepa i harizmatična.

KONAČNO ISPLIVALA PRAVA ISTINA O MIODRAGU DRAGIČEVIĆU Desila se nesreća, obeležen je za ceo život, usledile su brojne operacije!

Komentari (0)

Loading