KOLEGE NE SMEJU DA PISNU PREDA MNOM Seka Sablić progovorila o saradnji sa mladim glumcima
Foto: printscreen/tvprva

 Seka se pridružila ekipi serije „Dug moru“ u trećoj sezoni, a kako ta serija meša žanrove krimi-trilera, porodične drame i magijskog realizma, Seka će zaigrati vešticu. Legendarna komičarka je u razgovoru za Alo! progovorila o novoj ulozi u seriji, koja će se emitovati od 13. marta, svakog radnog dana u 21 sat, na kanalu Superstar.

- Uživam u ovoj ulozi i nisam se nadala tome. Ušla sam u ovo rutinski, a iako sam pratila ranije epizode, nisam očekivala toliku energiju, emociju i ludilo - rekla je Seka, koja će igrati lik stare štrige. Po slovenskoj mitologiji kojom je serija inspirisana, štrige su veštice, ali Seka otkriva da njen lik ipak nije zao.

- U knjigama koje sam čitala kažu da su stare žene veštice i ima istine u tome. One se približavaju nekom transcendentalnom momentu, to je metafizika, i tada prestaje da radi svest i podsvest. To su moć i mistika. U mom liku je cela istorija tog ostrva, sve ludilo i mentalitet tog naroda. Ona zna sve šta će se desiti, pa pokušava da usmeri likove, spase šta se spasti može i podeli pravdu jer ima mnogo laži i zagađenja na ostrvu.

Seka je priznala da je prihvatila ulogu u seriji najviše zbog toga što se snima na moru.

- More ima tu energiju, koja se oseti. Imam kuću na moru, ali ne živim tamo. Čitala sam dosta o tome kako se u malim sredinama javlja ludilo među ljudima, ali ne razumem kakav je to apsurd da u tolikoj lepoti ljudi obole - rekla je Seka.

U osvrtu na svoju dugogodišnju karijeru, Seka je priznala koje uloge više voli - dramske ili komične.

 - Igrala sam mnogo dramskih uloga, naročito na pozorišnoj sceni. Filmove nisam toliko radila, a koristili su me kao komičarku na televiziji. I dan-danas igram dramske uloge. Ipak, ja ne bih bila Seka Sablić da nisam komičarka.

Sablićeva se osvrnula i na saradnju s mladim kolegama, pa se u svom maniru našalila na njihov račun.

- Ne smeju ni da pisnu preda mnom! Šalim se, ja uopšte ne razlikujem mlade od iskusnih glumaca i svima kažem da nema persiranja. I ja sam se kad bila mlađa starijim kolegama obraćala na ti. Bliski smo i nema malograđanštine - ispričala je Seka.

EVO ČIME SE BAVI NJEGOVA DEVOJKA Žene su poludele za pevačem, učestvuje u trci za pesmu Evrovizije, a voli ovu lepoticu (FOTO)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading