Saša Popović
Foto: Printscreen/Foto: ATA Images

Da se dva prošlogodišnja kandidata nađu na festivalu „Pesma za Evroviziju“ ideja je kreativnog direktora Saše Popovića koji je javno obećao da će Aleksandra Simića, mladog operskog pevača, kandidovati za trku za odlazak u Evropu.

ČUVAO SAM TU PESMU 12 GODINA Saša Popović ekskluzivno za Alo! otkrio zbog čega je odlučio da ponovo okuša sreću na Evroviziji

Foto: Printscreen/instagram

 

Popović je ispunio obećanje, a za Alo! govori kako je do ovog projekta došlo i šta očekuje da će se desiti.

- Pesmu „Viva la vida“ sam od Ninoslava Ademovića kupio 2010. godine, čuvao sam je 12 godina dok se nije pojavio Aleksandar, koji odlično peva operu i koji se tako predstavio tokom takmičenja. U pesmi postoje takve deonice, a njemu se pridružio Nenad, koji odlično peva sve žanrove. Ideja je bila moja, a i javno sam obećao da ću ih poslati - kaže Popović, i dodaje:

- Tada sam kupio od Ademovića oko 20 pesama i ne sećam se koliko je sve koštalo, ali ova pesma je moj poklon momcima, dok će sve ostalo platiti Grand produkcija. Još ne znamo koliko će sve koštati, ali spremamo im nastup i sve kako priliči takvom festivalu.

Duetska pesma u kojoj razgovaraju bogataš i siromah, slaveći na kraju život, za nekoliko dana ima preko 50.000 pregleda, ali i brdo oprečnih komentara. Dok jedni na Jutjubu hvale ovu ideju i koncept, postoje oni koji su numeru nazvali „opera sa Ibarske magistrale“. Popović ovu situaciju komentariše iskusno, na sebi svojstven način.

- Video sam oprečne komentare, nekima se sviđa, a nekima ne, ali negativne komentare pišu pripadnici konkurentskih tabora i oni kojima se sviđa neka druga pesma. Na taj način skreću pažnju na ono što oni misle da bi trebalo da nas predstavlja na Evroviziji. To je sasvim normalno - kaže Saša, koji tvrdi da među takmičarima treba da postoji i nešto ovakvo.

- Pored 32 pesme treba da postoji i jedna ovakva pesma koja je drugačija, pa neka publika odluči. Nemamo mi velika očekivanja, važno je da se deca promovišu, mislim da neću ići na RTS, već ću ih bodriti od kuće - završava idejnu tvorac „Duo Granda“ za Alo!.

 Žao mi je što Cile nije otišao na Evroviziju

ČUVAO SAM TU PESMU 12 GODINA Saša Popović ekskluzivno za Alo! otkrio zbog čega je odlučio da ponovo okuša sreću na Evroviziji

Foto: Printscreen/instagram

 

Popović se prisetio i perioda kada je sa Lepom Brenom i Slatkim grehom u čak dva navrata pokušao da predstavlja Jugoslaviju na Evroviziji i priznao da mu je žao što nisu učestvovali na prestižnom takmičenju sa numerom „Si, Cile, si“.

- Nemam ja žal, niti zbog toga sada ponovo konkurišem sa ovim mladim momcima. Te 1983. godine smo imali pesmu „Si, Cile, si“, bili smo favoriti, pa mi je žao što nismo tada otišli na Evroviziju. U Prištini smo se 1986. godine takmičili sa „Miki, Mićo“, ali tamo nismo ništa uradili. Obe pesme su ovde postale veliki hitovi, to je najbolje što se zapravo desilo - rekao je Popović.

Pokazao kako izgleda u osmoj deceniji života Mile Kitić se slikao samo u kupaćem a komentari samo pristižu "OVAJ ČOVEK NE STARI" (FOTO)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading