NJIHOVA LJUBAVNA PRIČA OSTAVLJA BEZ DAHA Ovako se Branka Veselinović upoznala sa Mlađom: REKAO NAM JE DA AKO OSTANEMO ZAJEDNO NEĆEMO IMATI DECU!
Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

Branka Veselinović napustila nas je u 105. godini života, a njena ljubavna priča sa Mlađom Veselinovićem inspirisala je mnoge. 

Par je bio u srećnom višedecenijskom braku, venčali su se 30. septembra 1948. godine. Sa njim je osnovala Fond Branke i Mlađe Veselinović za pomoć deci, koju nisu imali.

-Zahvaljujući Miri Stupici započela sam ljubav sa Mlađom. Pripremali smo predstavu u kojoj smo Mlađa i ja igrali ljubavni par. On je igrao Bepu Ribara, a ja Ursulu Pulentu. Probali smo u dramskoj sali na mestu gde je nekada bila crkva, danas je tu Bajlonijeva pijaca. Na probama Mira Stupica primetila je kako se Mlađa i ja uverljivo grlimo- pričala je Branka. 

-Pitala ga je da li ima devojku, on je rekao da nema. Znala je da sam ja bila bez momka. Onda je rekla: “Bilo bi mnogo lepo da vi budete par i privatno, ne samo na sceni”. Tada smo se svi smejali, ali mesec po mesec i mi smo počeli da se volimo, ljubimo, a venčali smo se 1948. u septembru. Ima takvih brakova da su se ljudi zaljubili u pozorištu- otkrila je Branka u jednom intervjuu.

NJIHOVA LJUBAVNA PRIČA OSTAVLJA BEZ DAHA Ovako se Branka Veselinović upoznala sa Mlađom: REKAO NAM JE DA AKO OSTANEMO ZAJEDNO NEĆEMO IMATI DECU!

Alo

 

I pored velike ljubavi, Branka i Mlađa nisu imali dece. Ali, to nikada nije obeshrabrilo glumicu, već je čitav život posvetila dobrotvornim organizacijama i naširoko je poklanjala ljubav upravo deci.

-Zdravi smo bili oboje, išli smo na preglede. Pokojni doktor Tasovac davnih godinama nam je rekao da je to tako i da neki partneri ne mogu da imaju decu. Rekao je: "Da ste sa drugima u braku, imali biste i vi i Branka". A onda smo mu mi rekli da se volimo, a on je poručio: "Volite se, ali dece nećete imati- rekla je svojevremeno glumica.

POSLEDNJI INTERVJU BRANKE VESELINOVIĆ Slavna glumica preminula je u 105. godini života, a pre smrti otkrila je TAJNU DUGOVEČNOSTI

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading