NIJE JOJ SE OSTVARILA POSLEDNJA ŽELJA Branka Veselinović preminula je u 105. godini A PRED SMRT ŽELELA JE SAMO JEDNO
Foto: Alo/Alo

Branka Veselinović pričala je svojevremeno o svom poznanstvu sa Mirom Stupicom i Desankom Maksimović, a tada je otkrila da bi želela da upozna Novaka Đokovića

- Sa Mirom Stupicom sam se najviše viđala i družila. Ona mi je bila kuma. Ali tu su bili i Miodrag Petrović Čkalja, Mija Aleksić... Moj Mlađa i ja smo sa svima imali dobar odnos. Ne postoji osoba s kojom sam bila posvađana. Volela sam da putujem sa Desankom Maksimović. Nešto sam i ja piskarala uz nju. Desanku sam mnogo uvažavala. Tome su me naučili moj otac, profesor i bibliotekar, i majka učiteljica. Vaspitavali su me da budem čovek koji će poštovati druge, da imam manire.

Osim glume, Brankina najveća ljubav bio je suprug, glumac Miodrag Mlađa Veselinović, koji je preminuo pre deset godina. Čak 64 godine su bili u skladnom braku. Nisu dobili decu, ali zbog toga nikada nisu pomišljali na razvod. Upravo ljubav koju su imali bila je dovoljna za njihovu sreću.

NIJE JOJ SE OSTVARILA POSLEDNJA ŽELJA Branka Veselinović preminula je u 105. godini A PRED SMRT ŽELELA JE SAMO JEDNO

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 


- Najdragoceniji poklon od njega mi je bila ljubav. I nikad nisam varala. LJubav je ono što me je uvek pokretalo. Bez nje nisam mogla da zamislim život. Kada je Mlađa otišao, ljubav prema poslu me je održala. Čovek treba da zna da razgovara i sa onima kojih više nema.

Mnogo toga su, kako kaže, prošli zajedno, proživeli lepe, ali i tužne trenutke, a samo jednu želju nisu ostvarili.

- Oboje smo želeli da imamo decu. Ali, eto, nije se desilo. Nikada ne treba sažaljevati ljude ni zbog čega. Meni je srce uvek kucalo za ljubav i za decu.

Danas nema velikih želja. Samo želi da proživi svaki trenutak koji joj je dat.

- Pišem, crtam, još sam vitalna. Držim mozak u funkciji. Nikada nije bio na otavi. Ne valja ako ga pustite da se odmara. I nemam nekih posebnih želja. Možda bih volela da sretnem i upoznam Novaka Đokovića. On mi je mnogo radosti donosio poslednjih godina, ali znao je i da mi iskida živce- rekla je svojevremeno glumica.

POSLEDNJI INTERVJU BRANKE VESELINOVIĆ Slavna glumica preminula je u 105. godini života, a pre smrti otkrila je TAJNU DUGOVEČNOSTI

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading