UPRAVO SAOPŠTENO DA JE PREMINULA NAŠA VODITELJKA Tuga do neba, SVI SE OPRAŠTAJU! (FOTO)
Shutterstock

Umrla je Silvija Luks, jedno od najprepoznatljivijih televizijskih lica proteklih decenija, javlja Hrvatsko novinarsko društvo.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri bila je novinarka, urednica, voditeljka, a obavljala je i razne čelne dužnosti u medijima, prvenstveno na televiziji. Pripada kategoriji televizijskih radnika za koje se s pravom može reći da su bili doajeni novinarstva.

Silvija Luks rođena je 1944. u Sremskoj Mitrovici, a klasičnu gimnaziju završila je u Zagrebu, prenosi Jutarnji list.

UPRAVO SAOPŠTENO DA JE PREMINULA NAŠA VODITELJKA Tuga do neba, SVI SE OPRAŠTAJU! (FOTO)

Printscreen

 

Od rane mladosti zanima je javni nastup te je kao studentkinja učestvovala na takmičenju u govorništvu u Beogradu na kojem je i pobedila. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Zagrebačkog univerziteta (1973.), a nastavila je školovanje u Parizu gde je na Sorboni tekla i diplomu postdiplomskih studija.

U međuvremenu, celo vreme se bavi i novinarstvom u kojem je aktivna još od srednje škole. Već s 20 godina je na Radio Zagrebu kao novinarka, urednica i voditeljka, a potom prelazi na Televiziju Zagreb.

Sedamdesetih godina je dopisnica iz Angole, potom kao autorka učestvuje u kreiranju kulturnih, političkih i dokumentarnih emisija poput Ekran na ekranu, Kultura src, Moja zemlja i dr.

"DOŠLA SAM KOD VELJE DA KUPIM GRAM KOKAINA" Jeziva priznanja Tamare Đurić o dugovanju Velji Nevolji Ne može više da ćuti, DOBIJALA I STRAVIČNE PRETNJE!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Jevrosima

22.01.2023 20:26

@Đg - Da, tuga. Jedna divna zena, bivsa snaja moje prijateljice, majka, uspesna novinarka, napustila je ovaj svet. Njena rodbina, prihatelji i postovaoci, tuguju. Do neba.