PREMINUO KOMPOZITOR! Vladimir Milosavljević napustio ovaj svet, kolege se opraštaju
Foto: Pixbay

Kompozitor savremene duhovne muzike i dirigent Vladmir Milosavljević preminuo je u 72. godini

Rođen  u Beogradu 1951. godine. Bio je poznat kao kompozitor sa retkim talentom, koji u svojim kompozicijama uspevao da sačuva autentičnost i mističnu originalnost duhovnog pevanja pravoslavne muzike.

PREMINUO KOMPOZITOR! Vladimir Milosavljević napustio ovaj svet, kolege se opraštaju

 

 

Završio je komponovanje i dirigovanje na Muzičkoj akademiji u Beogradu. Nakon studija, posvetio se komponovanju pravoslavne muzike. Njegova horska dela, a pre svega Psalm 86, Pokajnička molitva, Molitva Davidova i Haruvimska pesma, uspešno su izvođena u Evropi i Sjedinjenim američkim državama.

Punih 14 godina vodio je najstariji beogradski hor (Prvo beogradsko pevačko društvo), a dve godine Beogradski sveštenički hor. 1989. je osnovao kamerni hor Sveti Đorđe, a godinu dana kasnije i hor Srpske patrijaršije.

U ime Srpske pravoslavne crkve, 1992. je osnovao crkvene horove u nekoliko gradova Nemačke. Pored brojnih koncerata sakralne muzike u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama, radio je i za nekoliko radio programa, snimljenih u saradnji sa Goranom Bregovićem. Nakon Stevana Mokranjca, Vladimir je prvi srpski kompozitor koji je napisao kompletnu liturgiju.

TROVANJE, TEMPERATURA PREKO 38, LOŠE JE Katarina Živković, veoma bolesna, javno se obratila i rekla u kakvom je stanju

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading