SKANDAL U NAJAVI Pevačica iz Peći peva o lažnoj državi "Kosovo"
Foto: Printscreen

Takmičenje za najbolju pesmu Evrope održaće se za šest meseci, a kako stvari stoje, Albanija je već uspela da napravila skandal koji je šokirao i zgrozio javnost.

Veliko finale Albanskog nacionalnog festivala koji delegira predstavnika za Evroviziju održano je u Tirani.

Albanci su među prvim državama izabrali svog predstavnika za Evroviziju koja će se sledeće godine održati u Liverpulu, a predstavljaće ih Albina i Familja Keljmendi.

SKANDAL U NAJAVI Pevačica iz Peći peva o lažnoj državi

 

 

Pobednik je određen glasovima publike, a kako prenose mediji, pored stanovnika Albanije, glasanju su pristupili i stanovnici Kosova i Metohije što je u najmanju ruku zbunjujuće i postavlja pitanje o organizaciji i regularnosti festivala. Ono što je posebno skandalozno u čitavoj ovoj situaciji je što Albina peva o takozvanom Kosovu, odakle je inače rodom. S obzirom na to da je pevačica rodom iz Peći, Albanija ovakvim potezom krši propisana pravila Evrovizije, a pored toga Albina u pobedničkoj numeri peva o Kosovu i Metohiji, a predstavlja Albaniju, što je po pravilima Evrovizije nedopustivo i kažnjivo.

„Nadam se da fanovi Evrovizije razumeju da ovo nije normalna pesma“, „Pesma je o članovima porodice koji ne razgovaraju jedni sa drugima i zaboravljaju sopstvenu krv“, neki su od komentara šokiranih korisnika društvenih mreža. Čini se da evropska publika i nije baš oduševljena pesmom koja se bavi tematikom porodice i izdaje. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading