SJAJNE VESTI IZ AMERIKE: „TESLA SPIRIT AWARDS“ ZA IZUME ŽELJKA MITROVIĆA I INŽENJERE PR-DCa! (FOTO)
Foto: Pink

Mlada kompanija Pinkov razvojno – istraživački centar (PR-DC), na čelu sa Željkom Mitrovićem, za samo dve godine svog postojanja napravila je ozbiljan proboj na svetskom tržištu. U proteklom periodu PR-DC posetio je naučne sajmove širom sveta, gde su sklopljena poznanstva sa brojnim firmama i kompanijama kao i klijentima zainteresovanim za proizode srpskog tima i više nego uspešnih inženjera.

SJAJNE VESTI IZ AMERIKE: „TESLA SPIRIT AWARDS“ ZA IZUME ŽELJKA MITROVIĆA I INŽENJERE PR-DCa! (FOTO)

Foto: Pink

 

Prestižno priznanje američke fondacije “Tesla Spirit Awards” dodeliće se 14. januara 2023. godine u Njujorku PR-DCu, na čelu sa Željkom Mitrovićem i Milošem Petrašinovićem, za sav doprinos koji su pružili u oblasti bespilotnih letelica i celokupne avio industrije.

Poziv fondacije za dodelu priznanja prenosimo u celosti:

Poštovani gospodine Mitroviću,

Upravni odbor Tesline naučne fondacije iz Filadelfije, na čelu sa počasnim predsednikom Davidom Vujićem – poslednjim živim članom “Serbo 7 Apollo 11 tima” američke svemirske agencije NASA doneo je odluku da naše priznanje “Tesla Spirit Awards for ogranization” dodeli kompaniji PR-DC i timu na čelu sa vama i Milošem Petrašinovićem za sav doprinos koji ste pružili u oblasti avio industrije.

Vlasnik kompanije Pink Media Group, Željko Mitrović, podelio je svoje impresije povodom dodele ovog priznanja koje očekuje njega i PR-DC u januaru godine koja je pred nama.

“Vrlo smo srećni i zadovoljni što je jedna uvažena i značajna fondacija kao što je “Tesla Spirit Awards” spoznala i dodelila priznanje za ovu godinu PR-DCu za ukupan doprinos u razvoju bespilotnih letelica i avio industriji. 14. januara bićemo u Njujorku na dodeli priznanja. Zvanice će biti impresivne – od Ilon Maska do gradonačelnika Njujorka, Ketrin Zite Džouns, Majkla Daglasa i drugih javnih ličnosti iz Amerike. Veoma sam ponosan što smo za samo dve godine upisali na svetsku mapu najznačajnijih kompanija koje se bave bespilotnim letelicama.” – rekao je Željko Mitrović. Setimo se, sve je zapravo počelo pre tri godine kada je Željku Mitroviću nikla ideja da napravi leteći automobil.

“Leteći automobil ili Flying car je bio jedan od trikova kako sam izračunao – da ako napravite letelicu na električni pogon vertikalnog uzgona koja nosi ljudsku posadu, to znači da ćete biti primećeni u celom svetu kao neko ko može svakako da se bavi bespilotnim letelicama, jer letelica koja nosi ljudsku posadu je najrizičnija zato što je opasnost po ljudski život mnogo izraženija nego kada su bespilotne letelice u pitanju. Na taj način učinili smo se vidljivim na svetskoj mapi u industriji letelica” – objasnio je Mitrović.

Niz proizvoda PR-DCa bio je usmeren i ka civilnim potrebama za poboljšanje kvaliteta života poput sprava za gašenje požara, kao i za brzu dostavu krvi ukoliko dođe do saobraćajne nesreće.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
aleks

23.12.2022 07:31

ŽM neka nikakve veze sa onim što rade sjajni inženjeri, osim što ih finansira. Ne daj Bože da se nešto pravi po njegovim fantazmagorijama. Ali daj Bože da potroši sve svoje pare na istraživanje i razvoj!

Miki

23.12.2022 08:05

Ne sumnjam da je Mitrovic jako pametan i sposoban covek, ali da je on glavni u projektovanju serije letelica je upitno.On je besmtran vec sada jer je stvorio medijsku imperiju i sada uz pomoc mladih inzenjera i doktoranata sa Masinskog fakulteta i ETF ostavruje svoje vizije.Nedovoljno se daje znacaj tim ljudima, a preveliki Mitrovicu.Vizije su ponekad i halucinacije .

XXXZ

23.12.2022 10:28

Koliko je Mitrovic platio toj nebitnoj organizaciji da mu daju kao "neku nagradu"

Dejan

23.12.2022 10:37

Vrhunski stručni i mentalni domet ovog Mitrovića su samo rialitiji i zadruge gde preko svojih medija javno promovira nasilje, nemoral, blud, kriminal, nerad, itd. Nema on nikakve veze sa ovim dronovima. To rade druge osobe.