"ŽALIM ZA NJIM VIŠE NEGO ZA MARINOM!" Ljiljana Blagojević SLOMLJENA zbog Laćine smrti, njene reči KIDAJU DUŠU!
Printscreen

Ljilja Jorgovanović je čuvena novinarka i tekstopisac. Samostalno, ali i zajedničkim snagama s pokojnom Marinom Tucaković, u prethodnih 20 i kusur godina napisala je najveće hitove za mnoge muzičke zvezde. Bila je Marinin porodični prijatelj.

Milan Laća Radulović je u skoro svakom intervjuu govorio o Ljilji, o tome koliko je vezan za nju. U znak sećanja na mladog tekstopisca koji je iznenada preminuo u Izraelu.

- Bilo mu je 11 godina kad sam ga prvi put videla, meni 38. Došao je iz škole, bacio torbu i počeo da priča o nekom filmu. Obožavao je film još u tom uzrastu. Zadivio me je i zavolela sam ga momentalno. Kod mene je imao večni kredit. Kako je rastao, u njemu je narastala buntovna crta. Voleo je da ljudima u lice kaže šta misli o njima i onome što rade. I tu smo se našli. Pišali smo uz vetar, što je Laćinu majku nerviralo. Mene je starenje smirilo, njega nije jer je bio mlad, a starog ga neću videti.

Printscreen

 

Ekstremno talentovan za reči, pisanje, načitan i harizmatičan, lep ko lutka, unosio bi živost gde god se pojavi. Voleo je da se dopisuje sa ljudima, a njima se sviđalo da se sa njim druže. Imitirao je pevače da se sve treslo od smeha. Pisao je i slao mi svoju prozu, poeziju, tekstove za pesme i duhovite komentare ljudi i događaja. Bistrili smo politiku i estradu. Mogao je da postane odličan pisac da mu tragedije nisu presekle volju i snagu. Mogao je da postane svašta, ali nije bio željan slave, novca, ničega. Nakon majčine smrti voleo je da se zajedno sećamo prošlosti, ali nije dozvoljavao ni trunku patetike. Naljutio bi se ako bih sada bila patetična. Govorio je da smo nas dvoje dva konja koji mogu sve da izdrže. Bojao se da ne umrem i ja, ali sam ga tešila kako mi se to ne bi svidelo.

Alo.rs/Dejan Briza

 

Psovali smo sve koji su se o nas ogrešili i na poruke stavljali ljubičasta i plava srca. Nikad crvena. Bio je poslednji svedok nekih važnih događaja u mom životu tako da sada mogu da lažem ako mi se prohte. Toliko pošten, pravdoljubiv, neiskvaren u duši, bio je pravo dete Crvenog krsta i daleko bi dogurao. Laća nikada neće imati čak ni lošu kopiju, nemoguće je, videla sam mnogo ljudskih kopija. Poslednjih meseci bio je raspoložen, pametan, sabran, pun planova i ideja. Iz Izraela mi je poslao svoju fotografiju a ja sam mu odgovorila "Gospodin lepotanković". U utorak, 13. decembra, 19 minuta nakon ponoći poslao mi je neke skrinšotove. Sutradan nije odgovorio na poziv. Žaliću za njim dok živim, žalim više nego za njegovom majkom. Dobro je što je umrla, na vreme, da ovo ne doživi.

TRAGIČNO Otkriveno šta je Laća poslednje uradio u Beogradu, detalji koji lede krv u žilama!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading