PREMINUO POZNATI VODITELJ: Ceo region u suzama, niko nije očekivao! (FOTO)
Youtube Printscreen

Legendarni jugoslovenski televizijski voditelj Saša Zalepugin (91) preminuo je noćas u bolnici od posledica moždanog udara koji je doživeo u nedelju 16. novembra u svom domu u Zagrebu

Vest o njegovoj smrti potvrdila je supruga Tihana Harapin Zalepugin koja je uz Sašu bila do poslednjeg trenutka, javlja Večernji.

Youtube Printscreen

a

Upravo je Tihana bila uz njega kada je doživeo moždani udar i odmah je pozvala Hitnu pomoć, a Saša je prevezen u KBC Rebro gde su ga lekari stavili u indukovanu komu, ali nažalost nisu uspeli da ga spasu.

Tihana kaže da ništa tog jutra nije ukazivalo na to da sa zdravljem njenog supruga nešto nije kako treba. Sve dok se odjednom nije srušio.

Veliki voditelj koji je obeležio generacije rođen je 18. jula 1931. godine u Sarajevu.

Završio je gimnaziju u Pazinu 1950, a zatim upisao slavistiku na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zagrebu.

Tokom studija je pisao za Studentski list "Zagrebački tjednik", "Vjesnika u srijedu", itd.

Bio je glumac amater i predsednik Studentskog pozorišta tada popularnog "SEK-a".

Rad na RTV Zagreb (Radio-televizije Zagreb) započeo je u 1966. Prvo kao urednik emisije "Kulturna panorama", a 1968, kao urednik Kulturnog program TV Zagreba.

Bio je urednik i Zabavnog program TV ZAGREB od 1971 do 1973, kada je započeo da uređuje i vodi seriju mozaičnih emisija pod nazivom "Nedjeljom popodne" (sport, moda, film, glazba, kazalište, kulturna baština, zanimljivosti iz Hrvatske i inostranstva), u trajanju od 4 sata.

OSTAĆE VEČNO UPAMĆEN Na predlog predsednika Vučića, nova obilaznica u Beogradu nosiće Mrkonjićevo ime!

Komentari (0)

Loading