KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA  Ona voli fudbal, a ne fudbalere
Dejan Milićević

Od 20. novembra do 18. decembra Doha ne samo da je prestonica Katara već je i prestonica sveta. Fudbal i svetsko prvenstvo napravili su od ovog dela planete mesto u koje svi gledaju i sa kog svi izveštavaju.

Ovo je onaj period godine kada zbog najvažnije sporedne stvari na svetu svi postaju stručnjaci za nju. Doduše, ovo je prvi put u istoriji, kako je neko napisao na Tviteru, da se tokom gledanja utakmica na svetskom prvenstvu jede i kiseli kupus.

U moru selektora, stručnjaka i komentatora mečeva u Dohi, verovali ili ne, izdvojila se i jedna pevačica. Sanja Maletić, vlasnica giga-mega hita „S vremena na vreme“, privukla je moju pažnju svojim statusima na Fejsbuku. Sanja voli fudbal i to je u redu, ali žena se i razume, što apsolutno ruši koncept pevačice i fudbalera. Sve do sada znali smo samo za one koje vole fudbalere, ali ne i ono čime se oni bave.

KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA  Ona voli fudbal, a ne fudbalere

Printscreen

 

Sanja gleda sve utakmice, svoj nalog koristi da svaku i prokomentariše, kratko, jasno i jebitačno. Njene statuse lajkuju isključivo muškarci, komentarišu i nadovezuju se, slažu se sa njom, pozdravljaju stav i mišljenje. Ona analizira i promišlja igru svih reprezentacija. Zna istoriju takmičenja, a „orlove“ bodri, hrabri i konstruktivno kritikuje. Ma da čovek ne poveruje da se pevačica pored mikrofona i donjih i gornjih laga razume i u napad, kazneni prostor, žute i crvene kartone. Čuvaj bože, što bi rekli na jugu Srbije. Sudije komentariše kao ja estradne pojave, jednom rečju ne može oči da im vidi.

Da zaključim, ko nije prijatelj sa Sanjom Maletić na Fejsbuku mnogo gubi kada je reč o prenosu mečeva iz Katara. Što se mene tiče, Sanja je moj izabrani sportski komentator. Tačka.

KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Šou-biznisu fale kritičari

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading