PREDIVNA USPOMENA Isplivala fotka iz daleke prošlosti Nede Ukraden (FOTO)
Pink printskrin

Neda Ukraden jedna je od najpoznatijih umetnica bivše Jugoslavije koja je tokom svoje bogate karijere svedočila mnogim značajnim događajima i upoznala velike ljude.

O detaljma iz privatnog života koji su ostavili neizbrisiv trag na nju često je pričala, a objavom svoje autobiografije ''Zora je svanula" prisetila se djetinjstva i odrastanja uz stroge roditelje, bivšeg supruga kao i druženja sa Josipom Brozom Titom. Fotografija Nede Ukraden upravo sa ovim velikim državnikom predivna je uspomena koje se pavačica rado seća.

PREDIVNA USPOMENA Isplivala fotka iz daleke prošlosti Nede Ukraden (FOTO)

Pink printskrin

 

- Da peva Titu, nije mogao svako. Izvođače su birali direktori radio-televizija i maršalat. A ja, tada student na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, odakle su koncem šezdesetih godina krenule demonstracije protiv tadašnjeg rukovodstva, pa i Tita, u kojima sam i ja učestvovala - ipak sam taj poziv da pevam pred Titom i njegovim gostima, rukovodiocima, doživela kao veliku nagradu i dočekala ga sa ogromnom tremom. Noge bi nam se odsekle kad bismo izašli pred njega - ispričala je Neda jednom prilikom prisećajući se prvog susreta:

PREDIVNA USPOMENA Isplivala fotka iz daleke prošlosti Nede Ukraden (FOTO)

Printscreen

 

- Prvi put, to se desilo u Drvaru 1972. godine na tridesetogodišnjicu Desanta na Drvar. Tu je bilo još pevača i ansambala, ali svi smo isto osećali. Za nas je Tito bio čovek iz čitanke. Uspešan državnik koji je od jedne nerazvijene i ratom uništene zemlje stvorio respektabilnu srednjoevropsku razvijenu zemlju, čijem su se pasošu svi klanjali i koji mi je omogućio srećno detinjstvo, mladost, školovanje, putovanja, život pun sigurnosti, bez granica koje sada na svakih 200 kilometara imamo - rekla je Neda kojoj je bila čast i privilegija da zapeva pred tako značajnom ličnošću istakavši kakav je utisak na nju ostavio:

- Tito je bio gospodin, veliki gospodin. Šmeker čovek. Ovi drugi samo nešto piju, žvaću, mlate onim escajgom. A on sve na nivou - zaključila je, a fotografija Nede Ukraden sa Titom ostaće da je seća na davne dane.

PREDIVNA USPOMENA Isplivala fotka iz daleke prošlosti Nede Ukraden (FOTO)

Alo!

 

Podsetimo, roman Nede Ukraden, "Zora je Svanula" je priča o životu, profesiji, Jugoslaviji i estradi sa najintimnijim detaljima koji do sada nisu bili poznati javnosti.

Ovu knjigu, u izdanju naše medijske kuće Alo media system, možete da kupite na trafikama Moj Kiosk i u knjižarama Vulkan, po ceni od 999. dinara.

BEBA SE TAKO NE PRAVI Bilal Brajlović žestoko odbrusio Maji 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading