NE RAZMIŠLJAM O TRANZICIJI Transrodna pevačica Alina Juhart iznela brojne detalje o sebi: Muško ime ne menjam zbog pokojne majke
Foto: Nikola Todorović

Početak ovogodišnjeg takmičenja „Zvezde Granda“ obeležilo je učešće transrodne kandidatkinje Aline Juhart (29), naturalizovane Beograđanke iz Maribora kojoj je mentorka postala Svetlana Ceca Ražnatović, o čemu je Alo! pisao i pre emitovanja emisije.

Alina je otkako je ušla u svet poznatih u svom prvom većem intervjuu u emisiji Milizam iznela brojne interesantne detalje o sebi, svom odrastanju, spoznaji se*sualnosti, ali i objasnila zašto na društvenim mrežama ime kojim se predstavlja piše u muškom rodu.

Foto: Nikola Todorović

 

- Tačno je da mi na Fejsbuku i na Instagramu piše Alino, ali iako je to ime muško, ja ga ipak doživljavam kao uniseks. Pored toga, ime mi je dala mama, koja je umrla kada sam imala pet godina. Zbog mame ne menjam ime - kaže Alina, i dodaje:

- Kroz odrastanje majka mi je mnogo nedostajala jer mame uvek znaju i primete da je njihovo dete drugačije. Budući da ona nije bila tu, borila sam se sama i mnoge stvari o sebi sam saznala sama.

Mediji o Alini pišu kao o transrodnoj osobi, ali ona navodi da takve odrednice za nju nisu bitne, da je ona prava žena koja tako i živi i da je njena misija da širi ljubav, te da su za nju svi ljudi na ovom svetu jednaki.

Foto: Nikola Todorović

 

- Nisam nikada imala problema zbog onoga što jesam. Još u osnovnoj školi sam imala razumevanje za sve i svakoga, pa ni meni podrška nikada nije nedostajala - priznaje Juhartova, i naglašava da ne razmišlja o operacijama na telu.

- Nikad ne reci nikad, ali zasad ne razmišljam o tranziciji i promeni pola. Jako volim svoje telo ovakvo kakvo je i na meni je sve prirodno. Trebalo mi je vreme da prihvatim sebe i svoje telo. Nekada sam haljine nosila samo po kući, a onda sam pre četiri godine prvi put u javnost tako izašla. Bilo je to u Splitu i sjajno sam se osećala. Inače, nikada ne nosim pantalone ili farmerke. Najviše volim haljine i u njima se najbolje osećam, nosim ih čak i kada vozim automobil.

Foto: Nikola Todorović

 

Alina za sebe kaže da ima tremu kada su javni nastupi u pitanju, ali i da je iznenađena medijskom pažnjom koju je preko noći dobila.

- Nisam zadovoljna pevanjem u prvoj emisiji, svesna sam da je publiku i žiri zavela moja životna priča, ali trudiću se da bolje pevam. Inače, iznenađena sam interesovanjem novinara za mene, a moram da priznam da je Alo! prvi pisao o meni i da je moja porodica saznala da sam u „Grandu“ baš zbog vas - rekla je Alina na kraju novinaru Miliju Čoliću.

Celu emisiju Milizam pogledajte na našem Jutjub kanalu.

Najviše volim Beograd i Split

Alina se zbog posla i karijere preselila u Beograd, koji joj je pored Splita omiljeni grad regiona. Ovde je manje od godinu dana, ali kaže da se oseća kao kod svoje kuće.

- U Beograd sam se preselila početkom ove godine i prelepo mi je. Obožavam ovaj grad i ljude u njemu. Podjednako volim i Split, i to su mi dva omiljena grada - kaže Alina.

Celu emisiju možete pogledati ovde

SLOMILA SE Jutjuberka Anđela ronila suze nakon što je otac rekao da su sestra i ona mrtve za njega 

Komentari (0)

Loading