POSLALA SNAŽNU PORUKU Influenserka Dunja Jovanić oduševila javnost: Ovo sam ja! (VIDEO)
Foto: Printscreen/instagram

Popularna influenserka Dunja Jovanić (33) objavila je video na Instagramu i uputila snažnu poruku korisnicama društvenih mreža.

POSLALA SNAŽNU PORUKU Influenserka Dunja Jovanić oduševila javnost: Ovo sam ja! (VIDEO)

Foto: Vladimir Marković

 

Dunja ističe da je pojedinim danima vrlo zadovoljna svojim izgledom, dok drugim danima sebi izgleda zdepasto, da ima loše lice, bubuljice, da je kosa ne sluša, međutim, trudi se da u tim momentima ne živi u izmenjenoj realnosti.

- Na društvenim mrežama danas moguće je da promenite svoj lični opis u samo tri koraka. Da smanjite nos, povećate usta, izdužite noge i da za ta tri koraka više uopšte ne ličite na sebe. Međutim, to može dovesti do poremećaja koji se zove snapchat dismorfija.

 Snapchat dismorfija jeste objektivna nesposobnost sagledavanja sopstvenog fizičkog izgleda, što dovodi do toga da se slike u ogledalu i na društvenim mrežama ne podudaraju, a što dalje vremenom dovodi do frustracija, ali i opsesivne preokupacije fizičkim izgledom i nedostacima koji se vide u ogledalu.

- U pitanju je stanje poznato kao telesni dismorfni poremećaj, od kojeg pati 2,4% populacije, a brojka raste iz dana u dan.

Na kraju videa, Dunja je uputila važan apel i poslala svima jasnu poruku:

- Zato te molim - nemoj da koristiš filtere! Ovo sam ja, sa svim vrlinama, manama i svime onim što je iza mene. Ali kada se pogledam u ogledalo ili u ovaj telefon, ja vidim sebe.

O ovome se jako slabo govori javno, i jako je važno napomenuti: Život nije Instagram!

SKANDALOZNO Ana Nikolić uhvaćena u bahatoj vožnji, vozila u dve trake 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading