KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Smejem se, a plakao bih
Foto: Dejan Milićević

Kunem vam se životom i ranjenom dušom svom da me je sramota da u svakoj drugoj kolumni napišem da je sve otišlo u ku*ac, najviše zbog lektorki, jer su one dame koje su alergične na psovke, ali na srpskoj šou-biznis sceni je zaista sve baš tamo!

U želji da budu originalni, drugačiji, posebni, da nas oduševe, raspamete i fasciniraju, estradni poslenici gotovo da ne biraju sredstva. Rizikuju i idu toliko daleko da im ne smeta čak i kada ispadnu glupi, površni, nedorečeni i neshvaćeni. Valjda je važno da postupak završi u novinama ili na nekom portalu?!

Pored toga što je fotografija venčanja Vanje Mijatović završila na svim portalima, ova sjajna pevačica imaće sreće što je njen postupak završio i u mojoj kolumni. Sad, pa do neke nove smehotresne situacije!

KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Smejem se, a plakao bih

Foto: Printscreen/instagram

 

Vlasnica hita „Košta me“ u Beogradu je napravila lažnu svadbu. Sjatila se cela estrada na nekakvu žurku gde se bacao bider-mider uz prisustvo kumova koji nisu doneli burme i uz odsustvo matičara i potpisa. Svadba bez svadbe, ali Vanja je objavila da se udala. Iako izuzetno liberalan, tada ništa nisam shvatio.

Prošle nedelje desilo se i venčanje s odloženim dejstvom, i to u Dubaiju. Na društvenim mrežama Mijatovićeva je objavila fotografiju iz grčke pravoslavne crkve na kojoj su ona, muž i kumovi i, između ostalog, napisala: „Osmi novembar. Čast nam je što je naš brak, prvi srpski brak sklopljen u Dubaiju“.

Meni je takođe čast što imam temu za kolumnu. Vanjina objava koja je zamišljena da raspameti i fascinira mene je nasmejala, iako realno može da izazove i suze. Čitao sam ovo obraćanje i pitao se po čemu je Dubai toliko poseban za Srbe i Srbiju, pa je dotičnoj čast što je tamo sklopljen njen brak, koji je uz to još i prvi srpski?

KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Smejem se, a plakao bih

Foto: Dejan Milićević

 

Razmišljao sam i došao do zaključka. Dubai je zapravo srpska davno izgubljena teritorija, kolevka pravoslavne kulture i tradicije na koju Srbi vekovima nisu mogli da kroče. Vanji je pošlo za rukom da savlada peripetije, kako papirološke, tako i političke prirode, i venča se, po prvi put, posle nekoliko vekova na toponimu koji je pripadao caru Dušanu. Drugo objašnjenje nemam.

Vanja, čestitam na konačnoj udaji za sopstvenog muža i ponizno na kolenima te molim da se sabereš. Nisi uradila ništa epohalno ni za sebe, ni za Srbe ni za taj Dubai, koji te nije ni primetio. To što se venčanje desilo u grčkoj pravoslavnoj crkvi mi liči da ipak nisi prebolela bivšeg verenika Grka, ali ja sam đubre koje mnogo pamti. Napravio sam šalu, ali zameri mi.

U svakom slučaju, pokušaj fascinacije ti je propao, kao i poslednja pesma koju si objavila. Da ne bude zabune, dok sam pisao ovaj tekst sve vreme sam slušao tvoje pesme, ali pročitaj svoju objavu naglas i sama ćeš videti koliko je smešna i besmislena. Iskreno, Mili.

USPEŠAN FUDBALER Ovo je sin Bobana Rajovića, pravi šmeker

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading