SVI PAMTE LJUBAVNU PRIČU MARIJE I BOBE Glumac se povukao iz javnog života, a evo koga je Vladimir Petrović oženio (FOTO)
Printscreen

U čuvenom serijalu "Žikina dinastija" prikazana je Bobina neizmerna ljubav prema Mariji, te su svima Vladimir Petrović i pokojna Rialda Kadrić ostali u sećanju zaljubljenog srećnog para, ali u realnom životu njegova supruga je Jasminka Petrović, najtiražniji pisac za decu i mlade.

SVI PAMTE LJUBAVNU PRIČU MARIJE I BOBE Glumac se povukao iz javnog života, a evo koga je Vladimir Petrović oženio (FOTO)

Printscreen

 

Jasminka je rođena 1960. godine u Beogradu. Studirala je španski jezik i književnost, a bavila se marketingom i novinarstvom. Bila je urednik dečje emisije na radiju, pisala je za mnoge časopise i učestvovala je u različitim programima koji podstiču dečju maštu i stvaralaštvo. Napisala je jedanaest knjiga za decu koje su prevedene na mnoge strane jezike, a dobila je i više nagrada.

Film "Leto kad sam naučila da letim" nastao je upravo po njenom istoimenom romanu. Knjiga je doživela osam izdanja, a kad je prvi put objavljena bila je proglašena za jednu od sto najboljih knjiga za decu na svetu.

- Provodim često leta na Hvaru, gde sam upoznala mnogu decu i shvatila da ih zanima puno neobičnih tema, uglavnom o odrastanju. Ipak, ovo nije autobiografski roman - otkrila je nagrađivana spisateljica za decu i tinejdžere.

Vladimir i Jasminka imaju dvoje dece, Igora i Anu.

PONOSNA NA DEČKA Anastasija Ražnatović podelila fotografiju Gudelja, a evo šta je povod za slavlje (FOTO)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading