SRAMOTA Dok su svi mediji u Srbiji preneli vest o spektaklu u Areni, RTS ignorisao (FOTO/VIDEO)
Foto: Massnori Josida

Legendarni pevač Aca Lukas uspeo je za dva dana da podigne Beograd i Novi Sad na noge.

Štark Arena u Beogradu i SPENS u Novom Sadu su bili dupke puni publikom na Lukasovom koncertu.

SRAMOTA Dok su svi mediji u Srbiji preneli vest o spektaklu u Areni, RTS ignorisao (FOTO/VIDEO)

Foto: Massnori Josida

 

U Areni je ove godine Lukas dva puta održao koncert, ukupno sa preko 40 000 ljudi.

Na jučerašnjem spektaklu u Areni, usred koncerta, snimljene su i prve scene za film “Kafana na Balkanu”. Kada je glumac Mladen Sovilj izašao na binu atmosfera je dovedena do usijanja.

Muzički afiniteti su različiti. Neko voli muziku Ace Lukasa, neko Miroslava Ilića. Neko sluša klasiku, neko rejv. Rokera je sve manje, ali je nepobitna činjenica da Lukas već mesecima puni koncertne dvorane širom prostora nekadašnje Jugoslavije. Za Lukasa se slobodno može reći da je postjugoslovenski muzičar. Ta činjenica se ne može ignorisati čak i ako vam se ne dopada Lukasova muzika.

No sve to za naš medijski javni servis, kome smo svi obavezni da plaćamo pretplatu, bilo da ga gledamo ili ne, uopšte nije bitno. To za RTS jednostavno nije događaj.

Za RTS, čiji je slogan “Vaše je pravo da znate sve”, nije obavezno znati koji su to najveći kulturni događaji obeležili poslednju nedelju ili bolje reći mesec u Srbiji. RTS-u je važnije da prenese da je umro novinar iz Zagreba, ili sahranu kraljice Velike Britanije. Bez pretenzija da se mešamo u uređivačku politiku javnog medijskog servisa, sasvim je sigurno da i takve informacije imaju svoju publiku, istina minornu. Ipak, koncert Lukasa je događaj koji je definitivno obeležio ovu godinu i koji se ne može ignorisati.

SRAMOTA Dok su svi mediji u Srbiji preneli vest o spektaklu u Areni, RTS ignorisao (FOTO/VIDEO)

Hype

 

Dok je za sve ostale medije prethodnih dana u Srbiji, pa i regionu, Lukasov koncert bio, ako ne glavna vest iz kulture, a ono sigurno među prve tri vesti, za RTS Lukasov koncert prosto #nijesedesilo.

Kanselovanje Lukasa i kvazielitistički pristup odabiru informacija za javni medijski servis, koji obećava da je naše pravo da znamo sve, jednostavno je nedopustivo ili bolje da kažemo sramotno!

SAMA SAM GA BIRALA Mirka Vasiljević priželjkuje i peto dete, osvrnula se na odnos sa Vujadinom

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading