MILAN LAĆA RADULOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA ALO!: To je bila mamina poslednja poruka
Foto: Printscreen

Deda se, naravno, nikad nije vratio iz bolnice da mi kaže zbogom. Otišao je na onaj svet, svet mrtvih, a mrtvi se nikad ne vraćaju.

Posećuju nas u našim snovima, prikazuju se kao znakovi, kao urezano prvo slovo imena na pločniku, kao obris lica u dimu cigarete, odjekuju u našim razgovorima tek da bi nas utešili kako i dalje imaju pristup ovom svetu. Najdivnija samoobmana čovečanstva je da naša smrt nastupa tek kad prestane sećanje na nas. Mrtvi se tako lako zaborave, kao da nikad nisu ni bili živi. Pamćenje je vrlo relativno. Ono što mrtve brani od potpunog zaborava jesu njihova imena i prezimena. Na grobovima. Na spomenicima. U knjigama rođenih. Na grafitima po zidovima i crno-belim slikama na televiziji.

SMRT IMA ISTO IME ZA SVE

Smrt je najmanji zajednički imenilac svih duša i sve nas na isto svodi kad nas pomnoži s nulom  i izjednači nas bez ostatka i razlike. U smrti se svi isto zovemo i prezivamo i gubimo pravo na vlastito ime. Pravo naših imena nasleđuju živi bez pisanog zakona koji bi nam obezbedio mir i spokoj; večno nas uznemiri svaki loš pomen našeg imena, onog zbog kojeg večno živimo. Ni mrtve nas ne ostavljaju na miru.

MILAN LAĆA RADULOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA ALO!: To je bila mamina poslednja poruka

Foto: Printscreen

 

ŠIFRA: IZVEŠTAJ IZ BANKE

„Koga briga šta će biti kad umrem i da li će se po meni nešto zvati. Život je za žive.“ Bila je to Marinina deviza.

„Laćo, stigao izveštaj iz banke“, viknula je Ana, i oboje smo prasnuli u smeh, na njen večiti odgovor „u banci sam“ kad god bi je pitali da li je završila tekst. Nismo još znali da se u tekstu poruke nalaze reči pesme „Perspektiva“ od A do Š, onako kako će ih Ana otpevati.

Ta pesma jedna je od maminih poslednjih poruka koje je na taj način uputila i meni i Ani. Bilo je to i upozorenje, „pazite šta radite“, dok smo zajedno isprobavali tekst u kolima na putu ka Skoplju. Drago mi je da smo i Ana i ja bili trezni u tom trenutku, iako bi u to svako, a najviše ona, posumnjao.

Kad god bismo Ana i ja zgrešili, sledilo je ono - nemoj da kažeš Marini! I, ko je stvarno mogao da poveruje u scenu kako Ana i Laća piju kafu u 10 ujutru, uredno naspavani, sarađuju, skroz profesionalni i neincidentni? Znam da je mama želela da veruje u to i nikad nije strepela od eventualnih posledica koje bi snosilo moje i Anino udruživanje. Sve loše što smo uradili Ana i ja uradili smo sebi samima. Naš odnos i dalje istrajava, posle privremenih prekida kontakata, urlanja, mafijanja, samo zbog toga  što je potpuno operisan od svega estradnog, ni za ni protiv, i uvek će ga vezivati ljubav prema istoj osobi - Marini - mami. To je sasvim suprotno od onog odnosa koji počiva na poštovanju prema njenom liku i delu ili zahvalnosti prema saradniku, tekstopiscu koji je zaslužan za njihove karijere i bankovne račune.

MILAN LAĆA RADULOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA ALO!: To je bila mamina poslednja poruka

E-stock/Časlav Vukojičić

 

PRAVA LJUBAV JE NAJTEŽA

Ta prva vrsta odnosa se bazira na emociji. Sve što se bazira na emociji, a sticajem okolnosti spadne i u okvire poslovnog, momenat finansija na kraju presudi koja je emocija jača - prema parama ili prema čoveku. Gotovo uvek prevlada ljubav prema novcu i ona je često bezuslovna i ne trpi druge ljubavi.

MILAN LAĆA RADULOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA ALO!: To je bila mamina poslednja poruka

Foto: Alo/Privatna arhiva

 

Ana je volela mamu. Kao mamu, kao moju mamu, kao Mamu i za vreme života i posle smrti, a prava ljubav je najteža. Ona se ne dokazuje. Ona zahteva i snagu i pamet i trud i krv i znoj, da shvatiš šta znači da je život za žive ljude. Istu poruku koju, nakon što je Mama umrla, treba shvatiti ozbiljno, a ne uplašiti se, jer tad više nisi živ.

Zabranjeno kopiranje i prenošenje delova teksta ili teksta u celini bez dozvole redakcije.

SUTRA o tome kako je Ana Nikolić požurivala Marinu da završi album, o njenom sve gorem zdravstvenom stanju i begu od svega i svih

BIOGRAFIJA

- Milan Laća Radulović rođen je u Beogradu 1986. godine, gde je završio osnovnu i srednju školu

- Studirao režiju i pisao tekstove muzičkim izvođačima

- Prvi profesionalni angažman imao je na Severininom albumu „Zdravo, Marijo“ 2008, ali se nije potpisao kao autor

- Sarađivao je sa Darom Bubamarom, Marinom Visković, a napisao je i hit „Rane“ Anastasiji Ražnatović

MILAN LAĆA RADULOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA ALO!: Ana Nikolić i ja na odvikavanju u Skoplju

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading