KOŠTALO JE KAO STAN U BEOGRADU Prija za spot dala 40.000 evra, a njena koleginica takođe nije štedela
Foto: Printscreen/instagram

Naše estradne zvezde imaju običaj da se hvala basnoslovnim svotama novca koje su uložile u snimanje spotova, a od kojih se normalnim ljudima zavrti u glavi. Pevači se trude da što veće budžete obezbede za svoje muzičke spotove.

Printscreen

 

Aleksadnra Prijović, poslednjih godina voli da uloži dosta novca za spotove, a za pesme sa poslednjeg albuma dala je ogroman novac, a samo za spot za pesmu "Zvuk tišine" platila je neverovatnih 40.000 evra.

Printscreen

 

Danas se snima mnogo više spotova nego pre nekoliko decenija. Međutim, pre su spotovi pevače mnogo više koštali nego danas. Tada su se ulagale nekoliko desetina hiljada nemačkih maraka. Rekorderka po ulaganjima u svoje spotove i danas je folk zvezda Dragana Mirković. Mirkovićeva je 1994. godine snimila nesvakidašnji spot za pesmu "Za mene si ti" . Uradila je nešto što u to vreme nije viđeno, a takvo snimanje koštalo je čak 90.000 nemačkih maraka.

- Rađenje spota kompjuterom postoji već dve do tri godine u Americi, ono što gledamo već nekoliko godina na MTV i vidimo da je kompjuter dosta zastupljen u tim spotovima i to je nešto što sam ja, naravno, kao svaki čovek koji se bavi poslom koji voli, želela da i ja tako nešto imam. Da uradimo nešto drugačije, novije, da mi, u Jugoslaviji možemo da kažemo da imamo neki kompjuterski spot - rekla je Dragana pri premijernom emitovanju ovog spota na televiziji, osvrnuvši se malo i na samo snimanje spota.

Printscreen

 

- Inače, raditi jedan kompjuterski spot stvarno nije jednostavno, posebno ovaj koji ćemo videti. To je rađeno trodimenzionalno, animacija je u pitanju i, bukvalno, snimanje tog spota je na prostoru gde je samo plavo platno iza mene, nema ničega što ćemo videti u spotu, osim mene, a u spotu ćemo videti i taj grad i tog lika MC Tigera - dodala je.

Printscreen

 

Dragana je danas jedna od najuspešnijih pevačica u regionu, a najskuplji spot u njenoj karijeri je onaj za pesmu "Za mene si ti" i taj spot je najskuplji spot koji je snimila neka muzička zvezda na ovim prostorima.

NJEGOVA SMRT OSTALA JE MISTERIJA Ovaj rijaliti učesnik pre godinu dana pronađen je mrtav u pekari

Komentari (0)

Loading