HIT! Zbog knjige „Zora je svanula“ mnogi obožavatelji prešli stotine kilometara: Cela Juga na Sajmu zbog Nede! (FOTO/VIDEO)
Alo!/Masanori Jošida

Knjiga Nede Ukraden „Zora je svanula“ u izdanju Alo! Media Systema i drugog dana Sajma privukla je ogromnu pažnju, a među onima koji su došli ne bi li se upoznali sa svojom omiljenom pevačicom i dobili potpisan primerak, bilo je onih koji su zapucali iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, pa čak i iz Francuske!

Višesatno druženje s obožavaocima nastavilo se i drugog dana Sajma knjiga, a Neda kaže da je veoma srećna što je interesovanje za njen roman tako veliko.

- Zahvaljujući Alo! Media Systemu završili smo veliki posao u teškom cajtnotu. Sve je bilo bukvalno pred Sajam, evo, organizovali smo i štand... Priča se brzo širi i zahvaljujući mrežama, Alo! sajtu i vašoj kompaniji koja je sve to dobro publikovala i najavila. Srećna sam i zadovoljna odjekom i celokupnom atmosferom. Zadovoljna sam i mislim da je baš to - to. Baš sam tako zamišljala da se o mojoj knjizi čuje, da zaintrigira, da to bude dobar zamajac za moj koncert koji će biti 10. novembra u Beogradu - kaže naša nasmejana pop diva.

Neda je želela da svojim čitaocima kroz priču o svom životu poruči da ne treba pokleknuti pred životnim problemima, da ima mnogo lepih stvari u ime kojih treba živeti, pevati, raditi, voleti svoju porodicu.

- Iako u mom životu ima mnogo tužnih detalja, ovo je ipak jedna optimistična priča o volji, energiji, o ljubavi - kaže Neda.

- Vidim da su čitaoci zainteresovani za određene pikantne detalje iz mog privatnog života, ali u suštini drago mi je jer ovaj moj prvenac je izašao ne samo kao priča o mojoj karijeri, mojim pesmama, već kao priča o jednom vremenu, jednom gradu, državi koje više nema... To je omaž sjajnim autorima s kojima sam radila, veliko hvala za sve pesme i stihove koje su mi dali. Ova knjiga je priča o nekim ljubavima, razočaranjima... - kaže Neda dok priča sa svojim fanovima.

HIT! Zbog knjige „Zora je svanula“ mnogi obožavatelji prešli stotine kilometara: Cela Juga na Sajmu zbog Nede! (FOTO/VIDEO)

Alo!/Masanori Jošida

 

Aleksandar, koji je došao iz Prijedora kako bi se sreo sa svojom omiljenom pevačicom i dobio posvetu u knjizi, kaže da očekuje da će i ova knjiga biti uzbudljiva i dinamična, baš onakva kakav je i Nedin život. On je dodao da jedva čeka nastavak autobiografije svoje omiljene pevačice jer ga najviše zanima period od 1992. do 2000. godine kada su događaji i njenom životu bili veoma turbulentni.

HIT! Zbog knjige „Zora je svanula“ mnogi obožavatelji prešli stotine kilometara: Cela Juga na Sajmu zbog Nede! (FOTO/VIDEO)

Alo!/Masanori Jošida

 

- Knjigu sam kupila jer želim da o njenom životu saznam nešto više od onoga što je do sada moglo da se pročita u novinama, pogotovo me zanima deo njenog života pre nego što se Jugoslavija raspala. Neda Ukraden je velika umetnica, njen život je živopisan, pa očekujem da će čitaoci moći da izvuku i neku pouku iz njenih reči. Inače sam iz BiH, ali živim u Kanu, u Francuskoj. Suprug, sin i ja imamo bend, sviramo na Azurnoj obali i često izvodimo njene pesme, koje se sviđaju i Francuzima - rekla je gospođa koja je zbog Nedine knjige došla na Sajma izdaleka.

- Dugo godina pratim njen život i karijeru, očekujem da ćemo pročitati i nešto o njenom privatnom životu. Ona je žena za sva vremena. Volim taj njen etno melos, njene prve pesme su nastale na osnovama našeg folklora, to mi se sviđa. Ona ima dušu, njen glas ima neku posebnu toplinu, pesme drugačije iznese... Njene pesme kao da kriju neku tajnu... Već sam kupio kartu za njen koncert - rekao je Milan Novaković iz Batajnice, koji je došao na Sajam samo da bi kupio Nedinu knjigu.

Rekord prvog dana - 15.624 posetioca

HIT! Zbog knjige „Zora je svanula“ mnogi obožavatelji prešli stotine kilometara: Cela Juga na Sajmu zbog Nede! (FOTO/VIDEO)

Alo!/Masanori Jošida

 

Prvi dan 65. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, koji je nakon dve godine pauze zbog pandemije koronavirusa otvoren u nedelju i protekao je u znaku izuzetnog uzbuđenja, obaranja rekorda posetilaca prvog dana ove značajne kulturne manifestacije jer se pod sajamske kupole slilo 15.624 ljubitelja knjige. Kako su najavili izdavači, posetioce očekuju veliki popusti i do 70 odsto, pa se najnovija izdanja mogu naći već po ceni od 100 dinara. Cena ulaznice je 300 dinara, grupna je 200, a parking karta 150 po započetom satu. Radno vreme petkom, subotom i nedeljom je od 10 do 21 sat, ostalim danima od 10 do 20 časova. Sajam je otvoren do 31. oktobra.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading