Najpoznatiji srpski video umetnik Mili dobio prestižnu Makedonsku nagradu
Foto: printscreen/TikTok

Od avgusta 2019. godine, od kada javno objavljuje radove pod imenom Milli2nd, njegovi video radovi su postali viralni na društvenoj mreži TikTok, brojeći preko 100 miliona pregleda i 1.7 miliona pratilaca.

Miliseknd radi sa najuticajnijim svetskim umetnicima, kontent kreatorima i izdavačkim kućama: Nettom Barzilai, pobednicom 2018 Eurovizije, Adam Waheed, Forbesovim Top Creatorom, Ace Family, youtuberima sa preko 18 miliona subskrajbera, S-Curve Records, izdavačkom kućom sa Grammy nagradama i platinum hitovima.

Njegova audio-vizuelna izložba 5 Priča izlagana je internacionalno u galerijama i muzejima u Srbiji i inostranstvu i nagrađena je prestižnom nagradom Osten za najbolju samostalnu izložbu, a njegov audio-vizuelni film Taste (2019) izabran je kao deo oficijalne selekcije ‘Dam-a’ najvećeg filmskog festivala u Nevadi, SAD, kao i semi-finalni film na Los Angeles CineFest-u.  Radovi i intervjui su mu objavljeni u internet i štampanim publikacijama širom sveta: New York Times, New Zealand Herald, Chicago Tribune, Toronto Star, Denver Post.


Najpoznatiji srpski video umetnik Mili radio sa Nettom Barzilai, pobednicom 2018 Eurovizije Jedne od najvećih inspiracije su mu Lady Gaga, Marina Abramović i bend Daft Punk. Živi i stvara aktivno u Los Angelesu, Kaliforniji.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading