JUTJUBERU PRETI GAŠENJE INSTAGRAMA? Tužilaštvo pozvalo predstavnike Mete, o slučaju pišu svetski mediji
Foto: Alo ilustracija

Više javno Tužilaštvo u Beogradu pozvalo je predstavnike Mete na izjašnjavanje o daljem postojanju Instagram profila jutjubera Bogdana Ilića, poznatijeg kao Baka Prase, i to posle više navodnih upozorenja fizičkih i pravnih lica.

Oni će morati da objasne kako je moguće da i dalje postoji ovaj Instagram profil, prenosi Pink.rs, a o svemu ovome pišu i brojni strani mediji poput "The Hiltonian"-a, koji navodi da je u toku "ozbiljna akcija srpskog sudstva zbog internet nasilja", te "Techannounser" - a, na kom piše da Jutjuber konstantno uznemirava ljude putem Instagrama i drugih.

Foto: Alo/ilustracija

 

Iliću je, naime, ugašen Jutjub kanal, ali ne i Instagram profil, gde se plasira navodni sporan sadržaj.

Biljana Šafimanjin Obradović iz Centra za stratešku analizu istakla je da su društvene mreže softver, i da je najpre neophodno da neko prijavi, i ukaže na te profile kako bi Meta reagovala.

- Meta će reagovati zasigurno i pristupiti svim tim profilima. Mi vidimo te ''tastatura ljude'' koji se oglašavaju putem video-zapisa. Softver sam može da prepozna neke stvari, ali je sada neophodno vreme da se sve to istraži - rekla je ona između ostalog. 

Foto: Alo/ilustracija

 

Inače, Bogdan je u više navrata istakao kako ga je pogodilo to što mu je obrisan Jutjub kanal koji je brojao preko dva miliona pratilaca, i koji je imao skoro deset godina, ali da ga to neće ometi da nastavi da radi ono što radi.

NAJLEPŠI POKLON Milica Todorović slavi 32. rođendan, a evo šta je oborilo s nogu

Komentari (1)

Loading
Milivoje

20.10.2022 09:36

A kada ce da se ugasi zadruga što ispira mozak mladima i starijima i vrše nasilje na TV