KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Otvarajte kafane i zaposlite pevače
Dejan Milićević

Pod punom moralnom i materijalnom odgovornošću i ove subote, već u prvoj rečenici moje fenomenološki i stilski savršene kolumne, konstatujem da je sve otišlo u ku*ac.

U savremnoj Srbiji kao da svega ima sem pevača. Ne mogu drugačije da opišem tu pošast koja se širi brzinom svetlosti pa svakojaka šuša želi da bude muzička zvezda. Sa druge strane, kao da nam je malo i talent šou-programa koji biraju nove zvezde od koji većina postane nezvezda, zadrugara i starletutki koji po svaku cenu snimaju pesme kako bi pravdali bitisanje u medijima?! Da, definitivno nam je malo pevača, jer ne mogu drugačije da objanim potrebu izvesnog tržnog centra, koji, pazi sad, bira svoju zvezdu. Nije važno ime šoping mola, važni su ideja i fenomen koji definitvo zaslužuju da o tome pišem. Otišli su organizatori korak dalje pa biraju čak tri osobe na različitim talent frontovima: pevača, svirača i igrača.

KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Otvarajte kafane i zaposlite pevače

Foto: Dejan Milićević

 

Zamišljam taj nivo šou-biznis entuzijazma u godinama tokom kojih novu zvezdu nisu proizveli ni Grand ni IDJ. Divim se tom nivou ludosti da u trenutku dok „Zvezde Granda“ nemaju emitera, a svi jedva ne čekaju prvu emisiju 16. sezone, nekome sa jedva poznatim žirijem pada na pamet da bira čak tri nove zvezde?

Slogan „Koja si ti zvezda!“ inspiriše me da budućim pobednicima ovog tragikomičnog konkursa odmah kažem da su padalice! Nestaće i pre nego ih šoping centar i produkcijska kuća koja organizuje ovu šaradu vinu u orbitu. Ima li pespektive postati zaštitni pevač, igrač ili svirač bilo kog šoping mola? Siguran sam da nema! Zvuči tako zaluđenički i marketinški lažno isplativo za onoga ko konkuriše, naravno.  

U Srbiji danas definitivno svi moramo da pevamo. Svi ćemo i propevati, očigledno, kasnije ili pre. Neki zbog realnog i pravog talenta koji u bari punoj krokodila neće moći niti da dokažu, niti da naplate, a mi ostali pevaćemo od muke. Drugo objašnjenje nemam.

KOLUMNA MILIJA ČOLIĆA Otvarajte kafane i zaposlite pevače

Dejan Milićević

 

Znate, muka mi je od novih pevača kojima mi, predstavnici sedme sile, ne znamo ni ime. Muka mi je od konstantnih promocija pesama koje ne zna ni uža familija onog ko je „hit“ objavio. Muka mi je od novih zvezda koje zbog nedostatka svega ne mogu da uđu u novine, a upinju se da uskoče kao u dva broja manju garderobu.

Sudeći po količini pevača ovoj našoj zemlji fale kafane. Otvarajte kafane i zapošljavajte ove silne pevače kojih ima kao mrava, da ne upotrebim onu reč koja smrdi. Što se tiče tržnih centara, svaki što pre da nađe svog oficijalnog pevača, ma ne jednog, već više njih. Kad malo bolje razmislim, svaki kupac zaslužuje da neko ide iza njega i peva mu na uvce dok razgleda izloge ili proba garderobu. Ponavljam, u Srbiji svi treba da pevaju.

UHAPŠENA ELEKTRA ELITE Transrodna pevačica pala sa prostitutkama tokom racije u Cirihu (VIDEO)

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading