Beograd
Alo!/Masanori Jošida
Beograd

Alo!/Masanori Jošida

Beograd, Foto: Alo!/Masanori Jošida

* Zbog obeležavanja 75 godina od oslobođenja Beograda, i dolaska predsednika Vlade Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva prestonica će u subotu biti "blokirana"

* Medvedev bi na Aerodrom "Nikola Tesla" trebalo da sleti oko 12 sati

* Inače, zbog manifestacije "Dani slobode" za saobraćaj će, tokom vikenda, biti zatvorene ulice Kralja Milana, Terazije i Kolarčeva. Trolijbusi 21, 22 i 29, kao i linija 31 voziće do Slavije

Povodom obeležavanja 75 godina od oslobođenja Beograda, i dolaska predsednika Vlade Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva prestonica će u subotu biti "blokirana".

Medvedev bi na Aerodrom "Nikola Tesla" trebalo da sleti oko 12 sati, a onda će se zaputiti na vojni aerodrom u Batajnicu gde će sa predsednikom Aleksandrom Vučićem prisustvovati prikazu sposobnosti vojske Srbije. To znači da će Autoput u ovom periodu biti blokiran, kao i pristup ulicama oko vojnog aerodroma. U 14,30 sati zakazan je doček Medvedeva u Palati Srbija, pa se opet očekuje zatvaranje Autoputa od Batajnice do grada, kao i ulica oko Palate Srbija. Saobraćajnice od Palate Srbija, do Skupštine, ukljućujući i Brankov most biće zatvorene za saobraćaj tokom prolaska delegacije u periodu od 16 do 16,30 sati, pošto je prema protokolu predviđeno obraćanje Medvedeva poslanicima.

Zatim sledi polaganje venaca na Spomen - groblju Oslobodiocima Beograda u 17 sati, te će najverovatnije biti zatvoren Bulevar kralja Aleksandra, Ruzveltova i Mije Kovačevića i to do 17,50 sati.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Medvedeva predsednik Vučić zatim ponovo očekuje u Palati Srbija, što znači da će Terazijski tunel i Brankov most biti neprohodni do 18 časova.

Svečana akademija u Sava centru počinje u 20 sati, pa će nešto ranije ulice u ovom delu Novog Beograda biti zatvorene za saobraćaj. Posle proslave, gost iz Rusije vraća se kući, što znači da sugrađani nanovo mogu da očekuju zatvaranje Autoputa do prolaska delegacije do Aerodroma.

Inače, zbog manifestacije "Dani slobode" za saobraćaj će, tokom vikenda, biti zatvorene ulice Kralja Milana, Terazije i Kolarčeva. Trolijbusi 21, 22 i 29, kao i linija 31 voziće do Slavije. Linije 24, 26, 27, 37, 44 voze izmenjenom trasom, dok 43 i 96 saobraćaju skračeno, do Pančevačkog mosta.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista