Aleksandar Vulin
Alo!/ Dejan Briza
Aleksandar Vulin

Alo!/ Dejan Briza

Aleksandar Vulin, Foto: Alo!/ Dejan Briza

 

Slobodni svet je 9. maja 1945. uz neshvatljive, strašne žrtve pobedio Treći Rajh, ali nije pobedio nacizam, jer je ideologija nacizma živa i danas, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

VULIN: Ako Evropska unija ne želi Srbiju, ima ko je želi i da postoje i drugi savezi i druge zemlje

Vulin je danas, kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uz najviše državne i vojne počasti, položio venac na Spomenik neznanom junaku na Avali.

 

"Treći Rajh je mrtav i pobeđen zahvaljujući ogromnoj žrtvi slobodnog sveta, među kojima je srpski narod bio jedan od stradalnijih i najborbenijih, ali ideologija nacizma nije pobeđena. Nacizam i danas postoji, i ova generacija, a bojim se i generacije posle nas, moraće da se bori sa njim, moraće da se bori sa onima koji stvaraju Veliku Albaniju, sa onima koji opravdavaju jasenovački genocid, kao i sa svima onima u čijim glavama je nacizam veoma živ i u čijoj praksi je nacizam veoma živ", izjavio je Vulin, prenosi Ministarstva odbrane.

On je takođe podsetio na brojne zločine koji svedoče o stradanjima države Srbije i srpskog naroda iz poslednje decenije '90ih, poput bombardovanja Jugoslavije, progona Srba sa svojih vekovnih ognjišta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i Srba ubijenih nakon dolaska međunarodnih snaga na Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se dodaje da se Dan pobede obeležava brojnim manifestacijama u Srbiji, kao i svečanostima i okupljanjima kraj vojnih memorijala i mesta stradanja u brojnim opštinama i gradovima širom Srbije.